Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2008

Για όσους δεν γνωρίζουν...

Η φωτογραφία δεν είναι καινούργια. Τραβήχτηκε πριν από δύο χρόνια στα γραφεία του Sportime στην παρουσίαση του Χάρη Ξύδη ως διευθυντή, τον Φεβρουάριο του 2006. Τη δημοσιεύουμε γιατί είναι η μόνη, για κάποιους, ευκαιρία να δουν τον Κώστα Κυριακόπουλο. Είναι ο κύριος στη μέση. Αριστερά του ο Όθωνας Θεοχάρης, συνταξιούχος τυπογράφος, συνδικαλιστής κι άλλοτε εκδότης της "Αθλητικής Ηχούς" και δεξιά του ο Ροδόλφος Οντόνι ο οποίος έχει αποχωρήσει από τον όμιλο Sportime.

Oριστικά δεν κυκλοφορεί αύριο το Sportime

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα έφυγαν και οι τελευταίοι συντάκτες από την εφημερίδα "Sportime" μετά την επίσχεση εργασίας. Κείμενα δεν έγραψαν και η εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει αύριο (11 Ιανουαρίου) στα περίπτερα.
Είναι η τρίτη φορά τους τελευταίους δύο μήνες που το Sportime δεν θα κρεμαστεί στο μανταλάκι. Οι προηγούμενες δύο φορές ήταν εξ αιτίας της απεργίας που είχε προκηρύξει η ΕΣΗΕΑ στην εφημερίδα με ζητούμενο την καταβολή των δεδουλευμένων.
Αυτό σημαίνει ότι δέκα χιλιάδες αναγνώστες θα πάνε αύριο στο περίπτερο, αλλά δεν θα αγοράσουν την εφημερίδα.

Η άποψη του Τάσου για το Sportime

Ego ws tasos ena tha sas pw. To Sportime exei parelthon kai mellon.Pistevw akradanta oti apo monos o titlos mporei na spasei tameia.H pisth mou phgazei apo to vlemma palaiwn kai newn afths ths efhmeridas. An, lew an, vrethei pote anthrwpos apofasismenos na vohthhsei pragmatika afto to entypo... tha gamisei polles kassandres!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ SPORTIME

Απο σήμερα 10 Ιανουαρίου οι συντάκτες της εφημερίδας του 'Sportime' καταφύγαμε στην έσχατη λύση της επίσχεσης εργασίας αφού εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο καλής διάθεσης απέναντι στην απαράδεκτη τακτική της ιδιοκτησίας που φέρεται να εκπροσωπείται από τον κύριο Κώστα Κυριακόπουλο. Διεκδικούμε δεδουλευμένα πλέον των δύο μηνών, καθώς και ξεκάθαρο σχέδιο -από τους έχοντες την ευθύνη- για την βιωσιμότητα και την ομαλή λειτουργία αυτής της ιστορικής εφημερίδας.Στην κατεύθυνση αυτή δηλώνουμε ότι θα μείνουμε αταλάντευτοι υπερασπιζόμενοι το κύρος της εφημερίδας και την επαγγελματική μας αξιοπρέπεια.Καλούμε όσους εμπλέκονται, με τον ένα ή άλλο τρόπο, στην υπόθεση έκδοσης του 'Sportime', να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Έτσι κι αλλιώς είναι τεράστιες και φυσικά δεν κρύβονται κάτω από ψευδεπίγραφους τίτλους και μαϊμουδένιες τακτικές.Οχι άλλα παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων.
ΜΟΣΧΑΤΟ 10 Ιανουαρίου 2008
ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ "SPORTIME"

Η κοροϊδία συνεχίζεται

Σε μιά προσπάθεια η εργοδοσία να σταματήσει την επίσχεση εργασίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι στο "Sportime", τους πρότεινε να πληρώσει στις 21 Ιανουαρίου (!) τον μισθό του Νοεμβρίου και για τα υπόλοιπα... βλέπουμε.
Οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση και ήδη συντάσουν επιστολή προς τα ΜΜΕ στην οποία θα αναφέρουν τους λόγους που δεν θα κυκλοφορήσει αύριο (11 Ιανουαρίου) η εφημερίδα.

Επίσχεση εργασίας στο Sportime

Από σήμερα (10 Ιανουαρίου) γίνεται επίσχεση εργασίας στο "Sportime". Εάν η εργοδοσία δεν πληρώσει η εφημερίδα δεν θα κυκλοφορήσει αύριο (11 Ιανουαρίου) στα περίπτερα.
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για την πολύπαθη εφημερίδα εδώ και μερικές εβομάδες με την άρνηση της εργοδοσίας να πληρώσει μισθούς Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και με αφόρητες πιέσεις από πλευράς ΕΣΗΕΑ το δώρο των Χριστουγέννων.
Ο ιδιοκτήτης (;) της εφημερίδας Κώστας Κυριακόπουλος είναι εξαφανισμένος, ενώ μόλις χθες (9 Ιανουαρίου) πλήρωσε το δώρο Χριστουγέννων στην "Αθλητική"¨.
Η καθυστέρηση στις πληρωμές έφερε το μεγαλύτερο κύμμα φυγής στην εφημερίδα. Ήδη έχουν φύγει οι:
Βασίλης Σκουντής, Βίκυ Σιώρη, Δημήτρης Καρανφυλίδης, Δημήτρης Καναβαράκης, Μαρία Κωστάκογλου (Goal)
Μπάμπης Παπάζογλου, Γιώργος Κουτσογιαννέλης (Sportday)
Κώστας Ζαφείρης (Εθνος)
Παύλος Παπαδημητρίου, Αγγελος Μενδρινός, Στέλιος Σαρέσκος, Μιχάλης Τσώχος, Γιάννης Δάρας, Παναγιώτης Μπογιατζής, Νίκος Ρεσπέρης, Κώστας Ζωργιός, Αλέξανδρος Νικολαίδης, Γιάννης Αργυρίου.