Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2008

Πλήρωσε ο Κυριακόπουλος!

Ναι, αλλά όχι στο Sportime. Απλά έδωσε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου στους συντάκτες της "Αθλητικής" η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει και πάλι στα περίπτερα αύριο Σάββατο.
Η "Αθλητική¨ενώ έκλεισε χθες κανονικά την ύλη της δεν κυκλοφόρησε για τον... απλούστατο λόγο, δεν υπήρχε χαρτί! Ο Τράγκας δεν έδωσε άλλη πίστωση και αφού δεν υπήρχε χαρτί δεν τύπωσε. Έτσι απλά.
Θα μου πείτε γιατί δεν έδινε μιά λύση ο Κυριακόπουλος. Για τον επίσης απλούστατο, είχε άλλη δουλειά. Ήταν στη Θήβα στο δικαστήριο με τη Eurobank για το περίφημο εργοστάσιο με τα dvd. Η διαδικασία έληξε αργά το βράδυ και δεν πρόλαβε να κάνει τα... κονέ του.
Χθες από την εφημερίδα και την ΕΣΗΕΑ τον έπαιρναν στο τηλέφωνο έλεγε ότι βρίσκεται στη Πειραιώς για να εξασφαλίσει χρήματα.
Τελικά φαίνεται ότι βρήκε κάποια χρήματα και πλήρωσε σε δημοσιογράφους και τεχνικούς το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου για να μπορέσει να κυκλοφορήσει και πάλι στα περίπτερα η "Αθλητική".
Θυμίζουμε ότι για σήμερα Πέμπτη είχε προγραμματιστεί και στην "Αθλητική" επίσχεση εργασίας όπως γίνεται και στο Sportime.
Εν τω μεταξύ γίνονται προσπάθειες για να απεμπλακεί και από την τρίτη εφημερίδα που κατέχει. Τη "Νέα Ώρα για Σπορ". Ο Κυριακόπουλος υποστηρίζει ότι μεταβίβασε την εφημερίδα στον πρώην συνέταιρό του. Το γεγονός όμως ότι η εφημερίδα δεν τυπώνεται στον Τράγκα, αλλά στον Μπάρλα, εκεί που τυπωνόταν αρχικά η "XL" μόνο ανησυχίες προκαλεί. Στη δημοσιογραφική πιάτσα έντονες είναι οι φήμες ότι μπορεί να υπάρξει συγχώνευση των δύο από τις τρεις ΑΕΚτζήδικες εφημερίδες που κυκλοφορούν. Στη πετρίπτωση που η "Νέα Ώρα" παραχωρηθεί στον Τράγκα (έναντι χρεών;) θα συγχωνευτεί με τη "Σκορ". Στην αντίθετη θα πουληθεί στον Τζέτζα για να ενωθεί με την "Ενωση".
Και το Sportime; Από πλευράς ιδιοκτησίας άκρα του τάφου σιωπή. Οι εναπομείναντες εργαζόμενοι διεκδικούν τα χρήματά τους, αλλά τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά για όλους. Η ΕΣΗΕΑ δεν δείχνει και πολύ πρόθυμη να καταβάλει τα χρήματα που χρωστά ο Κυριακόπουλος έστω και υπό μορφή ενίσχυσης. Αυτό διαφαίνεται και από την πίκρα, δικαιολογημένη, των εργαζομένων όπως αποτυπώνεται στα όσα γράφουν στο blog που έχουν ανοίξει (http://syntaktessportime.blogspot.com/), ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια να βρεθεί μιά άκρη με το νομικό καθεστώς της εφημερίδας. Εκεί που έχουν μπλέξει διάφορες παράκτιες εταιρείες και πρόσωπα που δεν έχουν σχέση -τουλάχιστον φανερή - με τον Κυριακόπουλο.
Όλοι κάνουν υπομονή. Για πόσο όμως;
ΥΓ: Προ ημερών πήγε συνεργείο της ΔΕΗ στο Μοσχάτο για να κόψει το ρεύμα. Οι λογαριασμοί ήταν απλήρωτοι. Τελικά λίγο πριν τραβήξει το καλώδιο ο υπάλληλος της ΔΕΗ δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Κυριακόπουλο. Τον κάλεσε σπίτι του και του έδωσε 30.000 ευρώ, τόσες ήταν οι οφειλές. Ο υπάλληλος υποψιασμένος αρνήθηκε να παραλάβει επιταγή.