Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Πάρε τα λεφτά και τρέχα...

Είχε δεν είχε πέρασε ο Κυριακόπουλος το δικό του. Με όπλο τον χρόνο που κυλά και τα χρήματα που δεν πληρώνει στους εργαζόμενους του Sportime , κατάφερε να απαλλαχτεί άπό τους εργαζόμενους με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος.
Είχε προαναγγείλει ότι δίνει δύο μισθούς σε κάθε παραίτηση και τη Τετάρτη άνοιξε το πουγγί. Ήδη οι Σεβαστιάδης και Κεφαλογιάννης που έχουν κλείσει στη νέα εφημερίδα του ΔΟΛ αποχαιρέτησαν τους συναδέλφους τους με το "μπόνους". Έτσι κι αλλιώς θα έφευγαν, το να πάρουν και κάτι από αυτά που τους χρωστάει δεν είναι κακό.
Η κίνηση αυτή δημιούργησε συναγιαρμό. Ήδη άλλοι τρεις συντάκτες εκδήλωσαν ήδη την πρόθεση να πάρουν το "μπόνους" που ουσιαστικά είναι τα οφειλόμενα και να φύγουν. Ο Κυριακόπουλος είπε εντάξει, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη πάγια συνήθειά του.
Ο ίδιος διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους που θέλουν να φύγουν ότι θα εμφανιστεί.
Η πρόταση επεκτάθηκε και στο τεχνικό προσωπικό όπου κι εκεί αναμένεται να υπάρξουν αποχωρήσεις.
Με όλα αυτά το όνειρο του Κυριακό θα γίνει πραγματικότητα. Θα ξεφορτωθεί τα μισθολόγια της εφημερίδας και θα μπορέσει να βγάλει τη δική του από... μηδενική βάση. Η σχεδόν μηδενική.
Θα μου πείτε τώρα: Δεν πρόκειται να δεχτούν όλοι τη προσφορά Κυριακόπουλου που στην ουσία είναι πληρωμή των δύο από τους τρεις μισθούς που τους χρωστάει (μπερδευτήκατε; είναι να μην μπλέξεις με τον Κυριακόπουλο). Υπάρχουν και κάποιοι που θα μείνουν. Ναι, αλλά άλλο να έχεις να κάνεις με όλους τους εργαζόμενους και άλλο με τέσσερις - πέντε περιπτώσεις που μπορείς να πας στα δικαστήρια.
Όσο για την ΕΣΗΕΑ φαίνεται όπως φάνηκε και από την τελευταία συνάντηση ότι είναι της άποψης "πάρε τα λεφτά και τρέχα" για να κλείσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες το μέτωπο "Sportime"