Παρασκευή 7 Μαρτίου 2008

Αύριο νέο ραντεβού Κυριακόπουλου-εργαζομένων

Την πρόθεσή του να ξαναβγάλει το "Sportime" κι όχι το "superSportime" ή κάτι σαν "Sportime" εκδήλωσε στους εργαζόμενους της εφημερίδας ο Κυριακόπουλος. Από την Τετάρτη κιόλας. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τα υπόλοιπα δημιουργούν προβληματισμό.
Ο Κυριακόπουλος επικαλούμενος οικονομικά προβλήματα παρατήρησε ότι δεν μπορεί να δώσει τους τέσσερις μισθούς που χρωστά στους συντάκτες τώρα, αλλά σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις (όπως ο Κωτσόβολος). Χρήματα τόνισε ότι δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή. Από την έκδοση της εφημερίδας όμως μπορεί να βγάλει τα χρήματα για τους συντάκτες.
Στις συζητήσεις υπήρξε και εκπρόσωπος της ΕΣΗΕΑ ο οποίος περίμενε μέχρι αργά το βράδυ να πάρει τις οριστικές προτάσεις.
Το προσωπικό της εφημερίδας αντιπρότεινε να πάρει δύο μίσθούς τώρα και τους ύπόλοιπους δύο, αυτούς της επίσχεσης τμηματικά.
Ο Κυριακόπουλος μιλώντας κατ' ιδίαν με συντάκτες ανέλυσε και το πλάνο δράσης του που μπορεί να βγάλει την εφημερίδα από τη κρίση.
- Θα κυκλοφορήσει, όπως είπε, dvd του Ολυμπιακού και θα πουλά την εφημερίδα προς 2,5 ευρώ. Υπολογίζει να πουλά 30.000 φύλλα την ημέρα και από τα κέρδη που θα προκύψουν θα πληρώσει τους εργαζόμενους.
- Με τις... σοφές ενέργειές του κατάφερε να ρίξει στο μισό το μπάτζετ της εφημερίδας και να τη καταστήσει βιώσιμη έστω και με μικρή κυκλοφορία (τώρα το πως θα την επανδρώσει αφού έφυγαν οι καλύτεροι συντάκτες του αυτό είναι άλλο θέμα)
- Έδειξε αμετάπιστος στην ανάκληση των απολύσεων των Μανετάκη και Μπάκου αρνούμενος να τους αποζημιώσει υποστηρίζοντας ότι τη λύση θα τη δώσουν τα δικαστήρια.
- Είχε και έτοιμο κατάλογο με τα ρεπορτάζ των συντακτών. Το ποιός θα κάνει τι. (μάλλον θέλει να κάνει οικονομία και στο διευθυντή).
Το κλίμα δεν ήταν και το καλύτερο, ενώ έδωσε με τους εργαζόμενους νέο ραντεβού το Σάββατο παραμονή αποκριάς. Λέτε να έχει υπόψιν του να φορέσει άλλο (αποκριάτικο) κουστούμι;

Τους κάλεσε ο Κυριακόπουλος για να ξαναβγάλουν την εφημερίδα

Τις τελευταίες μέρες κάτι άρχισε να κινείται και πάλι με το "Sportime". Μάλιστα ο Κυριακόπουλος έχει καλέσει για σήμερα το απόγευμα στις 5 τους εργαζόμενους στην εφημερίδα (συντάκτες και τεχνικό προσωπικό) για να τους αναγγείλει την επανέκδοση της εφημερίδας.
Βέβαια η λογική λέει ότι για να εκδοθεί και πάλι η εφημερίδα θα πρέπει να καταβάλει τέσσερις, τουλάχιστον, μισθούς στο προσωπικό. Όμως ο Κυριακόπουλος ξέρει να τα καταφέρνει και με λιγότερα.
Τις τελευταίες μέρες πάντως υπάρχει κινητικότητα στο Μόσχάτο. Ήδη η "Αθλητική" τυπώνεται στις εγκταταστάσεις Βαρδινογιάννη στον Περισσό (γιαυτό κι η επίθεση στο Βγενόπουλο μετά την τελευταία του ανακοίνωση)κι αυτό δείχνει ότι οι σχέσεις έχουν αποκατασταθεί μέχρι ένα ορισμένο βαθμό.
Από εκεί και πέρα βέβαια δεν αποκλείεται ο Κυριακόπουλος να αρχίσει να λέει τα δικά του. Πάντως αυτό που έχει αρχίσει να διαρρέει είναι ότι έχει τη στήριξη των Βαρδινογιάννηδων στη νέα του αυτή προσπάθεια, ενώ έκανε επαφές και με συντάκτες του "Sportime" για να τους εξηγήσει το νέο του τόλμημα.