Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Ο χορός των προσφορών

Η εξέδρα είναι η πρώτη που σέρνει τον χορό των προσφορών. Προσφέρει εισιτήρια και δωρεάν διαμονή στο Σάλτσμπουργκ τις μέρες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Θα έχει σημασία να δούμε πως θα αντιδράσουν οι ανταγωνιστές της. Μάλλον θα περιμένουν να δουν πόσα φύλλα θα δώσει και μετά θα αντιδράσουν.
Και μιά παρατήρηση: Τι ώρα ανοίγουν το πρωί το
site τους; Γιατί στις 11 το πρωί της Κυριακής δεν είχαν ανεβάσει ούτε τα πρωτοσέλιδα των άλλων εφημερίδων, ούτε καν το δικό τους. Είχαν αφήσει το Σαββατιάτικο.

Τα πρωτοσέλιδα της Κυριακής

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων από το Sport24.gr πατώντας εδώ και ψηφίστε το καλύτερο στη διπλανή στήλη.

Κερδισμένο το "Φως"

Το "Φως των Σπορ" τελικά φαίνεται να βγαίνει κερδισμένο από την κυκλοφορία της "Εξέδρας". Για τρίτη μέρα, σε Αθήνα - Πειραιά κερδίζει την πρώτη θέση στη κυκλοφορία περνώντας τη "Sportday" που αντίθετα κρατά γερά τα σκήπτρα στις πανελλαδικές κυκλοφορίες. Όσο για την εφημερίδα του ΔΟΛ πέρασε τα 5.000 φύλλα που θεωρείται "ψυχολογικό όριο" και συναγωνίζεται "Φίλαθλο" και "Πράσινη". Στην ουρά το "Derby" κατάφερε να επιστρέψει στα κεκτημένα και να περάσει σε κυκλοφορία τη "Γάτα". Έτσι κι αλλιώς αυτή η περίοδος μάλλον ευννοεί κυκλοφοριακά την... απέναντι "Πράσινη" που μπορεί να διαφημίσει άνετα τη συγκέντρωση των Παναθηναϊκών στο Πεδίον του Άρεως.
Κυκλοφορίες εφημερίδωνΠαρασκευή 11/4
Φως των Σπορ14.326
Sportday13.420
Πρωταθλητής12.138
Goalnews7.718
Φίλαθλος5.258
Εξέδρα των Σπορ5.049
Η Πράσινη4.946
Νέα Ώρα2.574
Derby1.962
Η Γάτα1.859
Ένωση1.350
Score Live956

Τι συμβαίνει στη «Νέα Ώρα για σπορ»;

Αυτή τη στιγμή η «Νέα Ώρα για σπορ» είναι η μόνη από τις επιχειρήσεις που έχει σχέση ο Κώστας Κυριακόπουλος που λειτουργεί (απεργία στο Sportime 89,2, μη κυκλοφορία Sportime και Αθλητικής). Μάλιστα τη Παρασκευή η εφημερίδα πλήρωσε τους συντάκτες της.
΄Ισως αυτό οφείλεται στη παρουσία του εκδότη Μπίρη ο οποίος τρέχει το φύλλο. Οι υποχρεώσεις προς τους συντάκτες προχωρούν σχεδόν κανονικά. Οι υποχρεώσεις προς τους συνεργάτες με βήμα σημειωτέων και προς τους τρίτους που τους έχει αναλάβει ο Κυριακόπουλος με ρυθμό χελώνας. Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι η εφημερίδα στο σύντομο χρόνο της ζωής της έχει δημιουργήσει μεγάλα χρέη σε προμηθευτές.

Η "Νέα Ώρα" διαδέχτηκε την "Ώρα για σπορ" του Σέμπου η οποία ανέστειλε την κυκλοφορία και η εταιρεία που την εξέδιδε κήρυξε πτώχευση. Κατά σατανική σύμπτωση οι Σέμπος και Γεωργαλάς εξέδωσαν την "Αθλητική Ηχώ" το 1945. Ο Γεωργαλάς στη δεκαετία του '90 κράτησε την εφημερίδα που αργότερα, το 2004 πέρασε στα χέρια του Κυριακόπουλου με τα γνωστά καταστρεπτικά αποτελέσματα κι ο Σέμπος δημιούργησε με τον Διονύση Αβούρη την "Ωρα για σπορ". Η σύμπτωση είναι ότι και οι δύο εφημερίδες έπεσαν στα χέρια του Κυριακόπουλου και λόγω χρεών υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τον τίτλο τους.
Τις επόμενες μέρες η εφημερίδα θα δεχτεί τεράστια πίεση από τη νέα υπό έκδοση εφημερίδα που ετοιμάζει ο Διονύσης Αβούρης. Εκτός από κάποια στελέχη που θα θελήσει να χτυπήσει έχει γίνει γνωστό ότι η εφημερίδα θα έχει την έχει κατά κάποιο τρόπο την υποστήριξη του ομίλου της «Καθημερινής» αφού θα τυπώνεται στα δικά της πιεστήρια, ενώ μαζί της θα συνεργάζεται και ο Ιάκωβος Φιλιππούσης εκ των απορρήτων του Μίνωα Κυριακού του ΑΝΤΕΝΝΑ.
Πάντως είναι δεδομένο ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα έχει καμία σχέση με την προσπάθεια αυτή παρά τις καλές σχέσεις που διατηρεί ο Διονύσης Αβούρης μαζί του.