Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Επιστολή εργαζομένου στο "Sportime": Η ΕΣΗΕΑ δεν προλαβαίνει να τους δει!

Απίστευτα πράγματα κάνει η ΕΣΗΕΑ! Δεν ευκαιρεί, λένε απ' την Ακαδημίας, να δεχτεί τους εργαζόμενους σε Sportime και Αθλητική Ηχώ. Οι άνθρωποι βρίσκονται επί έξι μήνες σε καθεστώς ομηρίας και πλέον δεν μπορούν να κάνουν υπομονή.
Το περασμένο Σάββατο υπό την πίεση των εξελίξεων (επικείμενη πώληση ραδιοφωνικού σταθμού Sportime) ζήτησαν να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ για το θέμα τους την Δευτέρα.
Ο συνταξιούχος μέλος του ΔΣ Χρήστος Κυρίτσης τους έλεγε τότε πως μόνο την Τρίτη μπορεί να τους δεχτεί η Ενωση κι αφού μετά από πίεση των εργαζομένων κλείστηκε το ραντεβού, οι υπάλληλοι της Ενωσης τους ενημέρωσε ότι η συνάντηση θα γίνονταν τελικά Τετάρτη.
Πριν λίγο οι υπάλληλοι τηλεφωνούσαν στον κόσμο για να ακυρώσουν το προγραμματισμένο για αύριο ραντεβού, χωρίς να ορίσουν νέο. Κατάλαβαν ότι πλέον δεν έχουν περιθώριο να την σκαπουλάρουν και ψάχνουν τρόπο να αποφύγουν την αντίδραση των εργαζομένων.
Εκτός και εάν θέλουν οι άνθρωποι να δώσουν χρόνο σε Ρέστη και Λαμπράκη να ολοκληρώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Υπάλληλοί τους δεν είναι άλλωστε… Λογικό είναι βέβαια να θέλουν να προστατέψουν τα συμφέροντά τους, δεν τους υποχρέωσε ωστόσο να γίνουν συνδικαλιστές. Κι επιτέλους εάν δεν θέλουν ή απλά δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των συναδέλφων ας παραιτηθούν!
Κύριε Σόμπολε, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάνε κάτι ή εάν δεν μπορείς παραιτήσου!

Συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ

Παρέμβαση κάνουν οι εργαζόμενοι στο "Sportime" και στην "Αθλητική" για τη λύση των προβλημάτων τους. Οι δεκάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για περισσότερους από έξι μήνες και το βασικότερο ανασφάλιστοι, ενώ με την τακτική που ακολουθεί ο Κυριακόπουλος δεν μπορούν να μπουν ούτε στο ταμείο ανεργίας.

Τώρα λοιπόν που φαίνεται να προχωρά η μεταβίβαση του "Sportime FM" στον ΔΟΛ μέσω του εφοπλιστή Ρέστη οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα χρήματά τους. Είτε από τον Κυριακόπουλο που λέγεται ότι θα πάρει γύρω στα τρία εκ. ευρώ, είτε από τον Ρέστη, είτε από τον ΔΟΛ που θα χρησιμοποιήσει τη συχνότητα.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην ΕΣΗΕΑ η οποία στη περίπτωση που δεν βρεθεί λύση από τη μεριά του Κυριακόπουλου θα πρέπει να γίνει δυσάρεστη στον ΔΟΛ. Γιατί δεν νομίζω ότι μπορεί να φανταστεί κανείς ότι μπορεί να λειτουργήσει ο σταθμός χωρίς να ικανοποιηθούν οι εργαζόμενοί του; Κι αυτό να το δεχτεί το συνδικαλιστικό μας όργανο.

Οι εργαζόμενοι στο "Sportime" και την "Αθλητική" έχουν συγκέντρωση στην ΕΣΗΕΑ την Τετάρτη 4 Ιουνίου στη μία και μισή το μεσημέρι.

Ο νέος προπονητής του ΠΑΟ και ο Μάτος

Δείτε τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων από το Sport24.gr και ψηφίστε το καλύτερο στη διπλανή στήλη.
Το θέμα της ημέρας το έχουν η "Derbysports" και η "Sportday". Πρόκειται φυσικά για την μετακίνηση του Μάτος στην Πόρτσμουθ. Η συνεργηασία μεταξύ των δύο εφημερίδων συνεχίζεται και προβλέπεται πόλεμος από τις άλλες. Γιατί όπως και να το κάνουμε κάποια θέματα του Παναθηναϊκού τα είχαν αποκλειστικά οι δύο εφημερίδες. Κι άντε να πεις σήμερα είναι το θέμα Μάτος που είναι αρνητικό. Φαντάζεστε τι έχει να γίνει εάν έχουν, ας πούμε, την οριστική συμφωνία με το νέο προπονητή του Παναθηναϊκού;
Κακό πράγμα να πανηγυρίζεις ένας αποκλειστικό. Πανηγυρίζει η "Goalnews" το αποκλειστικό για τον ΤενΚάτε, τον οποίο σπρώχνει με τα χίλια επειδή το είχε μόνο αυτή και σήμερα έρχεται η γκάφα με τον Μάτος.