Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2008

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΤΟ...

http://press-gr.blogspot.com/
Περί Sportime...
Πότε ολοκληρώνεται η Ζαχοπουλειάδα για να δούμε κι εμείς έναν εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΑ;.Του Γιάννη ΚούρκουλουΜέλους ΕΣΗΕΑ.Καλή σας ημέρα.Σε αντίθεση με άλλους επιφανείς συναδέλφους, είμαι από αυτούς που παρακολουθούν το blogspot...Με το θάρρος λοιπόν του αναγνώστη θα ήθελα να κάνω μία επισήμανση και κάποιες ερωτήσεις.Η επισήμανση έχει να κάνει με το ότι, θέλοντας να καταδείξουμε το μέγεθος της δυσκολίας μιας κατάστασης, θα πρέπει άμεσα να αντικαταστήσουμε τον όρο "πέρασα από 40 κύμματα". Γιατί όσοι είμαστε στο Sportime απ τα δοκιμαστικά του φύλλα (3-4 το όλον...), αλλά και τα άλλα παιδιά, γνωρίζουμε ότι τα... 40 κύμματα, είναι απλώς μια παιδική πισίνα 30 πόντων βάθους...Τα ερωτήματα:-Πότε ολοκληρώνεται η "Ζαχοπουλειάδα" για να ευτυχίσουμε κι εμείς να δούμε έναν εκπρόσωπο της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία μας; Ετσι για ψυλογογική στήριξη βρε αδελφέ...-Ποιος είναι αυτός και με ποιο δικαίωμα με κάνει αφερέγγυο σχεδόν στα 50 μου χρόνια, όταν από δική μου πεποίθηση ως σήμερα δεν χρησιμοποίησα ποτέ πιστωτική κάρτα και δεν όφειλα δραχμή σε κανέναν; Με ποιο δικαίωμα δεν μας καταβάλλει δεδουλευμένα 3 μηνών και μέρος του Δώρου Χριστουγένων;-Ποιο νομοθετικό πλαίσιο μας καλύπτει ούτως ώστε παράγοντας "χρήμα" μέσω κυκλοφορίας της εφημερίδας, να μπορούμε να εγγραφούμε πρώτοι πιστωτές σε περίπτωση ασφαλιστικών μέτρων;-Υπάρχει άραγε Υπουργός Τύπου με τη στοιχειώδη έστω ευαισθησία για να δώσει λύση;Συνάδελφοι, καλή η μακαριότητα. Την πρεσβεύω κατά καιρούς κι εγώ. Αλλά πιστέψτε με, όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου, μόνο από σύμπτωση δεν θα καεί και το δικό σου. Και αυτές τις εποχές οι άνεμοι είναι περίεργοι και όχι σε ύφεση...Ευχαριστώ θερμά σαν άνθρωπος τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Ιππος, που είχε την ευαισθησία, μόνη αυτή, να τοποθετηθεί υπέρ ημών. Ηταν μεγάλη ψυχική τόνωση.Υ.Γ. Δεν "πυροβολώ" τον Κυριακόπουλο. Πιστεύω ότι δεν έχει και δεν δίνει. Δεν είναι δυνατόν να θέλει να απαξιώσει το προϊόν όταν δεν είναι παθητικό, έστω και αν οι λάθος χειρισμοί περισσεύουν. Τα ερωτήματα αφορούν αυτούς που εξέφθρεψαν ουσιαστικά την κατάσταση αυτή και την Πολιτεία.

Και τα post που έστειλαν

Γύρευε τι σαββούρα είσαστε που ο κόσμος δεν αγοραζει την εφημερίδα σας πιά.

Οι εργαζόμενοι στο Sportime ειναι αξιοπρεπείς και όχι... σαβούρα. Σαβούρα είναι αυτοί που κατάντησαν έτσι την εφημερίδα που άλλαξε τον αθλητικό Τύπο στην Ελλάδα...Οι 10.000 (μ.ό) αναγνώστες πρέπει επίσης να είναι πολλή σαβούρα...σωστα?Μάλλον πρέπει να προσέχουμε τους χαρακτηρισμούς μας...
Το troktiko είπε...
Διαβάσε τι γράφτηκε στο site troktiko
Ο ΣΑΛΛΑΣ ΨΑΧΝΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ
Με αυτά που άκουσε ο Σάλλας στα δελτία ειδήσεων σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες ζήτησε απο τους νομικούς του συμβούλους να επανεξετάσουν το θέμα με το δάνειο που πήραν οι τρεις του Πρώτου Θέματος. Η Τράπεζα Πειραιώς δεν θέλει να πάθει ότι και με το sportime αφού εδώ δεν υπήρχαν ούτε προσωπικές εγγυήσεις και το λάθος το χρεώνεται ο ίδιος ο Σάλλας. Τα 18εκ ευρώ δεν αποκλείεται απο αύριο να πάρουν τον δρόμο της επιστροφήες. Αυτό εξετάζουν οι νομικοί της τράπεζας.
Μία εβδομάδα απουσίας
Συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από τότε που κυκλοφόρησε για τελευταία φορά το Sportime.
Μία εβδομάδα απουσίας από το περίπτερο είναι μεγάλο διάστημα.
Δύο μήνες και 15 μέρες χωρίς να πληρώνει ο Κυριακόπουλος όμως είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Ο "ιδιοκτήτης" της εφημερίδας αφού απέτυχε να πετύχει τον στόχο του, να πληρώσει δηλαδή ένα μισθό και να βγάλει το supersportime, βάζοντας στην ουσία τους συντάκτες του μπροστά για να γλυτώσει τα χρέη που τον κυνηγούν τώρα άλλαξε ρότα.
Πιάνει κατά μόνας τους συντάκτες και τους λέει για το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.
Για πρώτη φορά η ΕΣΗΕΑ στο θέμα Sportime κράτησε σκληρή γραμμή κι αυτό ικανοποίησε τους συντάκτες.
Το πρόβλημα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.
Είναι φανερό ότι υπάρχει κοινό για να στηρίξει την εφημερίδα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ιδιοκτήτης.
Αυτές τις μέρες ο Κυριακόπουλος θα βρεθεί με λεφτά. Θα πουλήσει το ραδιόφωνο. Αύριο θα του γίνει μιά ιδιαίτερα καλή πρόταση για να... ξελασπώσει.
Άρα θα έχει χρήματα σε περίπτωση που συμφωνήσει να πληρώσει τον κόσμο. Εκτός κι αν αρχίσει πάλι τα... μαγικά.
Μέσα σ' όλη τη φασαρία είναι τυχερός και άτυχος μαζί
Τυχερός που εξ αιτίας του θορύβου του "Πρώτου Θέματος" κανείς από τα μίντια δεν ασχολείται με το Sportime.
Άτυχος γιατί στη Πειραιώς ανησυχούν για το δάνειο που έδωσαν στο "Πρώτο Θέμα". Δεν είναι και λίγα 18 εκ. ευρώ χωρίς εγγυήσεις. Δεν το λέμε εμείς. Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος το είπε στο δελτίο ειδήσεων του Alter. Αυτό σημαίνει ότι η Πειραιώς δεν θέλει να μπλέξει σε ένα ακόμα εκδοτικό σκάνδαλο. Κι ενώ ουσιαστικά η Τράπεζα έχει λαμβάνειν μόνο από το Sportime κινευνεύει να την πατήσει από τις εξελίξεις και στην "Αθλητική" που ξεκινά επίσχεση εργασίας και στη "Νέα Ώρα" της οποίας οι εργαζόμενοι πήραν χαμπάρι το παιχνίδι που παίζει μαζί τους ο Κυριακόπουλος.
Για όσους δεν γνωρίζουν με την έκδοση της "Νέας Ώρας" από την ομάδα Κυριακόπουλου ουσιαστικά έγιναν καπνός οι προϋπηρεσίες των συντακτών από την... παλιά "Ώρα για Σπορ". Άρα και οι αποζημιώσεις. Ας το κρατήσουν στην άκρη του μυαλού τους όσοι κάνουν σχέσια για το SuperSportime.
Γιατί τα χρέη, τώρα που η στρόφυγγα της Πειραιώς έχει κλείσει θα συνεχίσουν να τρέχουν. Και το SuperSportime σε λίγο καιρό θα πρέπει να γίνει ΝέοSuperSportime κι αργότερα SuperΝτούπερSportime και πάει λέγοντας.
Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα λένε - και με το δίκιο τους- ότι και στην "Αθλητική" που άλλαξε όνομα για να απαλλαχτεί από τα χρέη πάλι απλήρωτοι είναι οι άνθρωποι. Άρα τι θα βγεί από μια αλλαγή ονόματος;
ΥΓ1: Ραδιοφωνικός σταθμός χωρίς τηλεφωνήτριες δεν μπορεί να λειτουργήσει. Αυτό δεν το έχει μάθει ακόμα ο Κυριακόπουλος;
ΥΓ2: Ωραίο το κόλπο με τις τηλεοράσεις Κώστα, αλλά τόχεις ξανακάνει.
ΥΓ3: Λες τώρα που ψάχνουν όλοι για σκάνδαλα να σκαλίσουν και την ιστορία με την Τράπεζα; Η τη Datamedia; Η κάποιες άλλες αμαρτωλές έτσι κι αλλιώς ιστορίες;
ΥΓ4: Η ΕΣΗΕΑ μπορεί να βρει την άκρη στο κουβάρι Sportime. Το ξέρουν και το ψάχνουν. Αθόρυβα.
ΥΓ5: Ο Νίκος Γκομώλης παραιτήθηκε από εκπρόσωπος των εργαζομένων. Δεν άντεξε τη πίεση και τη φασαρία. Για το καλό όλων πρέπει να το ξανασκεφτεί. Είναι λογικό σε τέτοιες στιγμές να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Είναι αναγκαίο όμως να υπάρχει ενιαία γραμμή.
ΥΓ6: Το νέο κόλπο που σκέφθηκε ο Κυριακόπουλος το ξέρετε. Στο SuperSportime να πληρώνονται όλοι οι συντάκτες με τον βασικό μισθό. Κάτι τέτοια κάνει και δίνει έναν εύθυμο τόνο σε μιά κατάσταση τραγική.
ΥΓ7: Υπομονή. Τώρα που ξεσκονίζονται τα βιβλία σε όλες τις εκδοτικές επιχειρήσειις κάτι καλό μπορεί να προκύψει. Ακόμα και στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν βιβλία.