Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2008

Κι όμως αντέχει!

Το Sportime θα περάσει στην ιστορία του ελληνικού τύπου ως η εφημερίδα με τις μεγαλύτερες αντοχές (και κυκλοφοριακές). Παρά τις προσπάθειες κάποιων να το τσαλακώσουν αυτό συνεχίζει να αντέχει. Έχει φύγει τόσος κόσμος, η εφημερίδα βγαίνει πλέον κάτω από υπεράνθρωπες συνθήκες για τους εργαζόμενους που έχουν απομείνει, κι όμως εξακολουθεί να πουλά. Δηλαδή να συγκινεί τους αναγνώστες.
Μιά εφημερίδα που έχει τη χειρότερη εκτύπωση από όλες τις άλλες, τη χειρότερη πρακτόρευση και πολλά άλλα καταφέρνει να πουλά 3.219 φύλλα στην Αθήνα και τον Πειραιά την περασμένη Πέμπτη (10 Ιανουαρίου) σύμφωνα με τα στοιχεία του πρακτορείου εφημερίδων. Δεν είναι εντυπωσιακό;
Ρίξτε μιά ματιά στις κυκλοφορίες της περασμένης Πέμπτης:
SportDay 18.139
ΦΩΣ 14.757
Πρωταθλητής 12.967
Goalnews 7.615
Πράσινη 6.780
Φίλαθλος 5.059
Sportime 3.219
Derbysports 3.212
Νέα Ώρα 3.018
Αθλητική 1.603
Ένωση 1.478
Γάτα 1.410
ΥΓ1: Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις κυκλοφορίες της Παρασκευής που δεν κυκλοφόρησε το Sportime. Ποιοί πήραν τα φύλλα του;
ΥΓ2: Η εφημερίδα αντέχει κι αυτό σημαίνει κάτι: Ότι υπάρχουν αναγνώστες που γουστάρουν να δίνουν το ευρώ τους για αυτό που παραδοσιακά είναι. Για αυτούς που γράφουν - και η εργοδοσία θέλει να ξαποστείλει - για αυτό που παράγουν, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ούτε αύριο...

Δυστυχώς ούτε και αύριο θα κυκλοφορήσει το Sportime. Ο Κώστας Κυριακόπουλος ενημέρωσε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην εφημερίδα ότι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει χρήματα για την μισθοδοσία. Κάτι ανάλογο είχε πει και στον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Πάνο Σόμπολο το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ετσι η επίσχεση εργασίας θα συνεχιστεί και ούτε αύριο Σάββατο αναμένεται να κρεμαστεί η εφημερίδα στο μανταλάκι.
Τα προβλήματα πάντως ενδεχομένως να τα έχει ο Κυριακόπουλος από το πρακτορείο "Άργος" στο οποίο κατέχει κι ένα μικρό ποσοστό από την εποχή Ανδρουλιδάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει προειπράξει τις πωλήσεις του "Sportime", αλλά και της "Αθλητικής" για τους επόμενους μήνες. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ το "Άργος" του έχει δώσει χρήματα από τις πωλήσεις η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί. Άρα δεν υπάρχουν εισπράξεις.

Το νέο (κόκκινο) Sportime

Ξεχάστε το Sportime που ξέρατε.
Έρχεται το νέο κόκκινο Sportime.
Όχι φυσικά από άποψη λογότυπου, αλλά ουσίας και οπαδικής υποστήριξης. Το καταχθόνιο μυαλό του Κώστα Κυριακόπουλου συνέλαβε την ιδέα που θα τον κάνει να... ξεφορωθεί ότι παλιό υπάρχει και να κάνει μιά ολιγομελή σε συντακτικό προσωπικό νέα εφημερίδα.
Πιστεύει, λοιπόν, ότι με την επίσχεση εργασίας και τα λοιπά προβλήματα θα καταφέρει να κλείσει την εφημερίδα και να ξεφορτωθεί τους συντάκτες της. Άρα και τις αποζημιώσεις τους. Αυτές θα τις διεκδικήσουν από την εταιρεία που εκδίδει σήμερα το Sportime και θα την πτωχεύσει. Δεν είναι δύσκολο άλλωστε.
Αφού το Sportime θα έχει κλείσει θα το ξαναβγάλει με νέο προσωπικό ή έστω κάποιους από τους παλιούς που θα τους δώσει ένα μισθό, το πολύ, από τους τόσους που τους χρωστάει, για να συνεργαστούν μαζί του. Οι άλλοι ας πάνε στα δικαστήρια να κυνηγάνε μιά πτωχευμένη εταιρεία.
Όμως προχωρά ένα βήμα πιό πέρα. Πείστηκε ότι εάν βγάλει στην αγορά ένα φιλοολυμπιακό Sportime θα μπορέσει να έχει μέλλον. Ήδη μιλά με ένα δημοσιογράφο που θα αναλάβει το εγχείρημα.
Λέγεται στη πιάτσα ότι θα υπάρχουν δύο δημοσιογράφοι. Ενας που θα φαίνεται κι ένας... σκιά. Αλλωστε ο Κυριακόπουλος ξέρει καλά και από σκιές και από... μπροστινούς.
Για να έχει επιτυχία το εγχείρημά του έχει και το όπλο του DVD. Παλαιότερα είχε συμφωνήσει με τη Victory του Σάκκαρη να κυκλοφορήσει τη σειρά "τα δέκα πρωταθλήματα του Ολυμπιακού" για να πείσει το νέο ερυθρόλευκο κοινό που θέλει να δημιουργήσει.
Έτσι πιστεύει ότι θα κάνει το... νταμπλ. Να ξεφορτωθεί τους παλιούς δημοσιογράφους και να ξαναμπεί στη πιάτσα με ελάχιστο κόστος!
Το σενάριο φαντάζει επιστημονικής φαντασίας, αλλά όταν μιλάμε για Κυριακόπουλο μόνο με αυτά τα σενάρια μπορούμε να τον καταλάβουμε.
ΥΓ1: Υπάρχει ένα εμπόδιο στο σχέδιο αυτό. Οι εργαζόμενοι του Sportime. Εάν ξέρουν ότι μπορεί να χάσουν τα λεφτά τους από τις μεθοδεύσεις Κυριακόπουλου θα είναι δύσκολο να το πετύχει.
ΥΓ2: Παιδιά όταν σας τάζει λεφτά μην μπλοκάρετε τη μπροστινή πόρτα μήπως και φύγει. Στην έξοδο κινδύνου να έχετε το νού σας.
Ο παράκτιος...

Ο ταλαίπωρος συντάκτης είπε...

Μεγάλη ζημιά θα πάθει με αυτή τη φωτογραφία ο Κυριακόπουλος. Χειρότερη κι απ' το να αναφέρονταν στην ανακοίνωση των Συντακτών του Sportime η τράπεζα Πειραιώς!! Γιατί ακόμα κι ο Σάλας μπορεί να μην τον γνωρίζει ως Κυριακόπουλο, αλλά ως Ρωμιό... Επεσαν οι μάσκες, λοιπόν! Εκτός βέβαια κι εάν ο "ταλαντούχος" Κυριακό διαθέτει και τρίτο όνομα...
Ταλαίπωρος Συντάκτης