Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Στην ΕΣΗΕΑ για το supersportime

Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, λίγο πριν η Ενωση ασχοληθεί με το "Πρώτο Θέμα" και τη κόντρα Θέμου - Μάκη θα βρεθούν οι εργαζόμενοι του Sportime. Δεν αποκλείεται να μπουν ως εργαζόμενοι του Sportime και να βγουν εργαζόμενοι του supersportime.
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας πρότεινε στους εργαζόμενους να τους καταβάλει ένα μισθό και να προχωρήσουν στην έκδοση νέας εφημερίδας με τον τίτλο "supersportime".
Όσο για τον άλλο μισθό που τους χρωστάει δεσμεύτηκε ότι θα τον καταβάλει σύντομα.
Το πρόβλημα δεν είναι απλό.
- Η αξιοπιστία της ιδιοκτησίας είναι στο ναδίρ και εάν αλλάξει ο τίτλος κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει τα χρήματα που τους οφείλονται. Αλλωστε κάτι ανάλογο έγινε και στην "Ηχώ" που έγινε "Αθλητική", αλλά οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες μέσα.
- Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή και των δύο μισθών, αφού σε λίγες μέρες θα πρέπει να καταβληθεί και ο μισθός Ιανουαρίου.
- Δεν υπάρχει πλάνο επιβίωσης της εφημερίδας παρά το νέο της τίτλο. Αλλωστε μπορεί να ποντάρει η ιδιοκτησία ότι θα κερδίσει, η τουλάχιστον θα γλυτώσει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που οφείλει σε διάφορους πιστωτές της, αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος ότι δεν θα δημιουργηθούν νέα.
- Η αλλαγή τίτλου δεν είναι κάτι το απλό για το sportime που αυτή τη στιγμή τη μόνη περιουσία που έχει είναι το ονομά του. Εάν το χάσει κι αυτό τι θα γίνει;