Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2008

Goal, Πράσινη και Derby οι κερδισμένοι

Ποιοί τελικά κέρδισαν από την απουσία του Sportime τις τελευταίες μέρες;
Από μιά πρώτη ματιά στα στοιχεία με τις κυκλοφορίες το Goal, η Πράσινη και το Derby είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι. Βέβαια το Σάββατο η "Πράσινη" κατέγραψε αύξηση 113%, αλλά αυτό οφείλεται και στο δώρο (ένα πανώ του Παναθηναϊκού) που έδωσε. Όμως την Παρασκευή χωρίς δώρο πήρε 51%.
Το Goal φαίνεται να είναι πιό κοντά στο κοινό του Sportime αφού κι αυτό από τις "ανεξάρτητες" είχε μεγάλη άνοδο. Λέτε να οφείλεται και στη κίνηση των Βέργη - Δημάτου να ποντάρουν και σε κόσμο που πήραν από το Sportime; Ο χρόνος θα δείξει. Αν και όι πρώτες ενδείξες είναι θετικές.
Την Παρασκευή, τη πρώτη μέρα που δεν κυκλοφόρησε το Sportime οι κυκλοφορίες στην Αθήνα ήταν:
SportDay 19.474 11%
ΦΩΣ 16.257 -3%
Πρωταθλητής 15.595 +4%
Goalnews 8.450 30%
Φίλαθλος 5.458 18%
Πράσινη 5.008 51%
Derby 3.553 43%
Νέα Ώρα 2.730 -1%
Αθλητική 2.114 12%
Η Γάτα 1.781 -2%
Ένωση 1.490 -1%
Score Live 940 -13%

Οι κυκλοφορίες του Σαββάτου
SportDay 22.308 +27%

ΦΩΣ 15.458 -2%
Πρωταθλητής 13.353 -11%
Goalnews 9.270 +43%
Πράσινη 7.618 +130%
Φίλαθλος 5.257 +13%
Derby 3.196 +28%
Νέα Ώρα 2.708 -1%
Η Γάτα 2.460 +7%
Νέα Ώρα 2.030 +7%
Ένωση 1.695 +12%
Score Live 901 -12%
Που είναι ο Κυριακόπουλος;
Τη στιγμή που το χρώμα του χρήματος φαινόταν, έστω και στο βάθος του ορίζοντα στο Sportime ο "ιδιοκτήτης" Κώστας Κυριακόπουλος εξασφανίστηκε!
Είχε "απειλήσει" να πληρώσει, αλλά φευ...
Τουλάχιστον έτσι είχε πει στους εργαζόμενους της "Αθλητικής". Η απάντησή του "δεν έχω για εσάς, θα πληρώσω τους επάνω" (σσ: Η "Αθλητική" στεγάζεται στον 1ο όροφο στην Θεσσαλονίκης 62 και το "Sportime" στον 3ο) ερμηνεύτηκε ως κίνηση να κλείσει κάποια μέτωπα στην πολύπαθη εφημερίδα και να την ξανανοίξει.
Όμως ο Κυριακόπουλος εξαφανίστηκε και πάλι κατά την συνήθειά του όταν πρόκειται να πληρώσει.

ΥΓ1: Οι λίστες του Κυριακόπουλου θα δημοσιευθούν. Απλά κάποιοι συνάδελφοι που συγκεντρώνουν τα ονόματα έπηξαν με το πλήθος και για κάνουν σοβαρή δουλειά ζήτησαν παράταση λίγων ωρών. Μεσολάβησε και το ντέρμπι...
ΥΓ2: Με αφορμή το σχόλιο του Βαγγέλη Καπνίση. Και βέβαια δεν ξεχνάμε τους τεχνικούς. Αλλωστε κι αυτό το κεφάλαιο είναι μιά πονεμένη ιστορία. Μάλιστα κάποιοι τεχνικοί, όπως ο Βαγγέλης και αρκετοί άλλοι, έχουν υποφέρει περισσότερο από τους δημοσιογράφους του "Sportime". Αυτοί ξέρουν το γιατί.

Η λίστα του Κυριακόπουλου

Λοιπόν το blog αποφάσισε να μεγαλώσει. Σε χώρο. Αποφάσισε να κάνει μιά καταγραφή των ελλήνων αθλητικών συντακτών. Ετοιμάζουμε τη μεγάλη λίστα των δημοσιογράφων στους οποίους χρωστά ο Κυριακόπουλος. Αφού οι περισσότεροι έχουν ξεγράψει τα λεφτά τους, ας υπάρχουν κάπου καταχωρημένο το όνομά τους.
Από το μεσημέρι της Δευτέρας θα δημοσιεύσουμε τα πρώτα ονόματα, χωρίς το ύψος των χρημάτων για να μην έχουμε εμφράγματα Εκτός κι αν το θέλετε.
Ζητάμε λοιπόν να στείλετε μήνυμα με το όνομά σας εάν ο Κυριακόπουλος σας χρωστά. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα του Μοσχάτου. Σε αυτούς είναι γνωστό ότι ο Κυριακόπουλος χρωστά.
Υπάρχουν όμως ένα σωρό άλλοι, που έχουν πάει σ' άλλες εφημερίδες κι έχουν σωθεί που έφυγαν. Δεν έχουν πρόβλημα να πουν ότι τους χρωστά.
Ανοίξαμε τις αναρτήσεις του blog και σας περιμένουμε...
Μείνετε συντονισμένοι
Ετσι κι αλλιώς εδώ το μήνυμα είναι δωρεάν. Ανοίγετε το κουτάκι σχόλιο και γράφετε...

Νέο... superSportime!

Ο κύβος ερρρίφθη! Όπως λένε οι πληροφορίες από το Μοσχάτο την Τρίτη θα κυκλοφορήσει το νέο Sportime. Νέο όχι σχήμα λόγου, αλλά λογότυπου. Το λογότυπο δεν θα είναι το γνωστό, αλλά θα έχει και τη λέξη super πριν το όνομα της εφημερίδας. Όχι δεν θα γίνει super, αλλά πολύ απλά με το super πριν το sportime η ιδιοκτησία ελπίζει να απαλλαγεί από τα χρέη που φθάνουν τα έξι εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια για να συμβεί αυτό πρέπει να ρυθμιστούν μερικές λεπτομέρειες όπως:
- Να συμφωνήσουν οι εργαζόμενοι να δουλέψουν σ' ένα περίπου πειρατικό έντυπο.
- Να συμφωνήσει η ΕΣΗΕΑ, όπως έκανε και στην περίπτωση της "Αθλητικής Ηχούς" που έγινε σκέτα "Αθλητική"
- Να καταβληθούν τα χρήματα που χρωστά η εφημερίδα στους εργαζόμενους. Γιατί εάν δουλέψουν στο νέο supersportime τότε τα οφειλόμενα θα πάνε εκεί που θα πάνε και τα χρέη προς τρίτους. Στο χιόνι.
Όχι τα χρέη προς τις τράπεζες θα αναγνωριστούν. Δεν πρόκειται να χάσει ούτε σεντ ούτε η Τράπεζα Πειραιώς, ούτε η Αγροτική που είχαν δανείσει τον Ανδρουλιδάκη και εισπράτουν από τον Κυριακόπουλο.
Το πράγμα θα έχει ενδιαφέρον. Η Δευτέρα είναι η κρίσιμη μέρα για όλα αυτά.
ΥΓ1: Άτυχος ο Κυριακόπουλος. Μόλις αποφάσισε να γίνει Ολυμπιακός άρχισε να παίζει μπάλα ο Παναθηναϊκός.
ΥΓ2: Το νέο supersportime θα έχει κόκκινο χρώμα ή ροζ, τουλάχιστον στην αρχή. Γιατί την Τετάρτη υπάρχει ντέρμπι. Κι αν βγει χοντρά υπέρ του Ολυμπιακού κινδυνεύει να χάσει τους αναγνώστες που το ακολουθούν και στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν συμπαθούν το κόκκινο.
ΥΓ3: Μήπως τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης έχουν σχέση με τη νέα γραμμή; Γιατί στη Θεσσαλονίκη και γενικά στη Βόρεια Ελλάδα δεν υπάρχουν και τόσοι ¨"ερυθρόλευκοι" αναγνώστες. Κι η διακοπή της εκτύπωσης στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει.
ΥΓ4: Βγήκε βρώμα πως το ραδιόφωνο πουλήθηκε στον εφοπλιστή Ρέστη για τον οποίο το "Παρόν της Κυριακής" έγραφε ότι θέλει ραδιόφωνο και αθλητική εφημερίδα. Το πρώτο είναι σωστό. Το δεύτερο όχι.