Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008

O Nonossportime γράφει...

Συνάδελφοι, ο νονός της εφημερίδας πόνεσε και ζημιώθηκε ηθικά, ψυχολογικά, υλικά αφάνταστα… Σας καταλαβαίνει, αλλά δυστυχώς δεν ήταν «Νονός» για να δράσει ανάλογα και να στείλει στο… πυρ το εξώτερο τους ιδιοκτήτες/εκδότες φαντάσματα!
Δικαιώθηκε και δικαιώνεται απόλυτα για όσα έλεγε και προέβλεπε πως θα συμβούν στην εφημερίδα που –αν υπήρχε ιερό και όσιο στα κρατικά και συνδικαλιστικά όργανα- έπρεπε να έχει προστατευθεί ως μνημείο της δημοσιογραφίας και των ΜΜΕ της χώρας μας! Το νομοτελειακά προδιαγεγραμμένο τέλος του Sportime έφτασε και ίσως απομένει μόνο το οριστικό πιστοποιητικό θανάτου…
Σχεδόν όλα όσα αναφέρουν οι σημερινοί εναπομείναντες συντάκτες στην ανακοίνωσή τους είναι αληθινά, αν και λείπουν μερικά στοιχεία ή κομμάτια του παζλ… Απλώς ας αναρωτηθούν τώρα κάποιοι και κάποιες πόσο εύκολα πρόδωσαν άλλους και τον εαυτό τους, σπεύδοντας να… σκύψουν, συνταχθούν ή πιστέψουν ανθρώπους και λόγια του αέρα από τους «αχυράνθρωπους» ή τους περαστικούς… Δεν έχει όμως σημασία το παρελθόν, αλλά αν μπορεί να γίνει κάτι στο παρόν…
Φυσικά μην περιμένετε λύση από τις Τράπεζες, το Υπουργείο Τύπου, τις αρμόδιες αρχές ή την ΕΣΗΕΑ! Δεν είχαν και δεν έχουν καμιά διάθεση να μπουν σε μεγάλες σκοτούρες, γιατί όλοι ξέρουν ότι όσες μεθοδεύσεις έγιναν μετά την «βύθιση του Τιτανικού» τουτέστιν «Ομιλος Ανδρουλιδάκη» είναι παράνομες και εγκληματικές! Τυπικά και ουσιαστικά…
Αλλά ποιος να ασχοληθεί με αυτά, όταν γύρω μας σκάνε νέα σκάνδαλα-μεγατόνων, που αγγίζουν και τους σημερινούς και τους προηγούμενους εξουσιαστές του ελληνικού λαού; Σκάνδαλα στα οποία δεν είναι αμέτοχοι ούτε οι κυβερνήσει, οι πολιτικοί ή τα κόμματα, ούτε κάποιοι εκδότες και επιχειρηματίες, ούτε κάποιοι δημοσιογράφοι-μέλη και εργαλεία του συστήματος!
Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας, μην περιμένετε βοήθεια… Μην ελπίσετε ότι θα βρείτε άκρη προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη! Όχι γιατί δεν θα θελήσει να κρίνει με κλειστά μάτια, αλλά όποια απόφαση και να πάρει ο καθένας ή όλοι μαζί θα μείνει ανεκτέλεστη, χωρίς αντίκρισμα, χωρίς καν την ικανοποίηση να δείτε κάποιον να περνά την πόρτα μιας φυλακής…
Αρα, ή ψάξτε για δουλειά ή φτιάξτε τη δουλειά! Αν μπορείτε να βρείτε κάποιον αληθινό επιχειρηματία που είναι ή θέλει να γίνει εκδότης βγάλτε μια νέα εφημερίδα! Τώρα, γρήγορα, άμεσα… Με έμπνευση και όραμα, με πίστη και πάθος… Δεν το εύχομαι, αλλά εκτός από το Sportime φοβάμαι πως πλησιάζει το τέλος για άλλες δύο τουλάχιστον αθλητικές εφημερίδες... Χώρος και εν δυνάμει αναγνώστες λοιπόν μπορεί να υπάρξουν. Εμπρός, ας τολμήσουν κάποιοι!

ΥΓ.
Όποιος θέλει ηθική συμπαράσταση, γνώμη ή γνώσεις, ακόμη και κείμενα ας προστρέξει… Εγώ δεν έχω ούτε πολλά ονόματα, ούτε άγνωστη διεύθυνση, ούτε άγνωστο παρελθόν…

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λέει ο νονός της εφημερίδας. Το θέμα είναι ότι αφού δεν φτούρησε το πράγμα τότε που μπορούσε να γίνει η μεταβίβαση στην κατάρρευση του Ανδρουλιδάκη μάλλον δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Μακάρι να βρεθεί ο ιππότης του Sportime και να ξαναβγεί η εφημερίδα έτσι όπως της αξίζει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Γιάννη, όλα αυτά θα μπορούσες να τα γράψεις και στο επίσημο blog των συντακτών του Sportime. Το syntaktessportime.blogspot.com
Δεν είμαστε πάντως όλοι ίδιοι και ούτε θα μετακυλήσουν κάποιοι το ενδιαφέρον στις προσωπικές ενδεχομένως αντιδικίες μερικών.
Εδώ το ζήτηαμ είναι ευρύτερο και όποιος δεν το καταλαβαίνει, απλά μεταφέρει νερό στο μύλο του Κωσταγιώργη και των λοιπών συγγενών.
Υ.Γ: Να πλένουν τη γλώσσα τους και μετά να τη βουτούν στο μυαλό τους, μπας και καταλάβουν τα αυτονόητα, όσοι επιχειρούν από το διασπαστικό αυτό blog να κάνουν μαθήματα δημοσιογραφίας και αξιοπρέπειας.
Υ.Γ 2: Δεν ξέρω αν, όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο καράβαι του Sportime, φυλάττουν Θερμοπύλες. Κατουρημένες ποδιές όμως, σίγουρα όχι ...

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε συ Γιάννη, να είσαι καλά, αλλά πραγματικά μου έκοψες τα πόδια. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το κομμάτι σου «Συνάδελφοι, ο νονός της εφημερίδας πόνεσε και ζημιώθηκε ηθικά, ψυχολογικά, υλικά αφάνταστα… Σας καταλαβαίνει, αλλά δυστυχώς…..», είπα στον εαυτό ότι όλα μπορούν να γίνουν σε αυτήν την ζωή, αλλά και να στέλνει από το υπερπέραν επιστολή ο Μαυροειδάκος στο «Sportime» ε, αυτό είναι πάρα πολύ. Ε, αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Μετά το μυαλό μου πήγε στον γιό του, τον Δημήτρη (καλή του ώρα όπου και να’ ναι), και σκέφθηκα μπας και του την έχει βαρέσει και έχει στο μυαλό του ότι έχει κληρονομικά δικαιώματα στον όνομα του τίτλου της εφημερίδας;

Μέχρι που προχώρησα στο κείμενο παρακάτω και κατάλαβα ότι ο συντάκτης είσαι εσύ. Δεν χρειάζονται άλλωστε υπογραφές για να «καταλαβαινόμαστε» μεταξύ μας.

Όταν διάβασα αρχικά το

« Δικαιώθηκε και δικαιώνεται απόλυτα για όσα έλεγε και προέβλεπε πως θα συμβούν στην εφημερίδα που»

(ομολογώ ότι αυτό συνέβαινε πάντα, δηλαδή να δικαιώνεσαι στις προβλέψεις σου).

Ανώνυμος είπε...

Αχ ρε συ Γιάννη, να είσαι καλά, αλλά πραγματικά μου έκοψες τα πόδια. Όταν ξεκίνησα να διαβάζω το κομμάτι σου «Συνάδελφοι, ο νονός της εφημερίδας πόνεσε και ζημιώθηκε ηθικά, ψυχολογικά, υλικά αφάνταστα… Σας καταλαβαίνει, αλλά δυστυχώς…..», είπα στον εαυτό ότι όλα μπορούν να γίνουν σε αυτήν την ζωή, αλλά και να στέλνει από το υπερπέραν επιστολή ο Μαυροειδάκος στο «Sportime» ε, αυτό είναι πάρα πολύ. Ε, αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Μετά το μυαλό μου πήγε στον γιό του, τον Δημήτρη (καλή του ώρα όπου και να’ ναι) , και σκέφθηκα μπας και του την έχει βαρέσει και έχει στο μυαλό του ότι έχει κληρονομικά δικαιώματα στον όνομα του τίτλου της εφημερίδας;

Μέχρι που προχώρησα στο κείμενο παρακάτω και κατάλαβα ότι ο συντάκτης είσαι εσύ. Δεν χρειάζονται υπογραφές για να «καταλαβαινόμαστε» μεταξύ μας.

Όταν διάβασα αρχικά το

« Δικαιώθηκε και δικαιώνεται απόλυτα για όσα έλεγε και προέβλεπε πως θα συμβούν στην εφημερίδα που».

(ομολογώ ότι αυτό συνέβαινε πάντα, δηλαδή να δικαιώνεσαι στις προβλέψεις σου)

Ή το

«Σχεδόν όλα όσα αναφέρουν οι σημερινοί εναπομείναντες συντάκτες στην ανακοίνωσή τους είναι αληθινά, αν και λείπουν μερικά στοιχεία ή κομμάτια του παζλ… Απλώς ας αναρωτηθούν τώρα κάποιοι και κάποιες πόσο εύκολα πρόδωσαν άλλους και τον εαυτό τους, σπεύδοντας να… σκύψουν, συνταχθούν ή πιστέψουν ανθρώπους και λόγια του αέρα από τους «αχυράνθρωπους» ή τους περαστικούς…»


(ενώ όσοι δεν είναι εναπομείναντες , δηλαδή έχουν φύγει, είναι κάτι μεταξύ Αρχάγγελου Γαβριήλ και Αρχάγγελου Μιχαήλ, ε;)

Ή και το

«Φυσικά μην περιμένετε λύση από τις Τράπεζες, το Υπουργείο Τύπου, τις αρμόδιες αρχές ή την ΕΣΗΕΑ! Δεν είχαν και δεν έχουν καμιά διάθεση να μπουν σε μεγάλες σκοτούρες, γιατί όλοι ξέρουν ότι όσες μεθοδεύσεις έγιναν μετά την «βύθιση του Τιτανικού» τουτέστιν «Όμιλος Ανδρουλιδάκη» είναι παράνομες και εγκληματικές»

(ενώ οι μεθοδεύσεις επί Ανδρουλιδάκη..ε;)

Τότε είπα μέσα «ρε το μπαγάσα, δεν έχει αλλάξει καθόλου το θηρίο. Ίδιος και απαράλλακτος έχει μείνει».

Ανώνυμος είπε...

Από τα σημερινά "Νέα" και τα πολύ επίκαιρα μαθήματα δημοσιογραφίας που παρέδιδε ο Λέων Καραπαναγιώτης.

"ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΩΤΟ

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ δεν μπορεί να είναι οι πρωταγωνιστές των γεγονότων, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα-κλειδιά στις εξελίξεις και πολύ περισσότερο δεν μπορεί να είναι μέρος του προβλήματος. Δεν είναι η δουλειά τους να δημιουργούν τα γεγονότα, αλλά να καταγράφουν τα γεγονότα. Όταν τα πράγματα εξελίσσονται διαφορετικά, με τους δημοσιογράφους να στρέφουν πάνω τους τους προβολείς, να επιτίθενται, να καταγγέλλουν, να εξηγούν και να απολογούνται, τότε έχει χάσει η δημοσιογραφία, που αυτό σημαίνει ότι έχει χάσει η κοινωνία. Ποιος έχει κερδίσει;"


Εχετε άποψη πάνω σε αυτό, με όλα αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες έντεκα ημέρες στο Sportime;

Ανώνυμος είπε...

23-01-08 νο μορ νιους, μπαντ νιους!