Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008

Έξωση στο γραφείο Θεσσαλονίκης

Ο ιδιοκτήτης των γραφείων του Sportime στη Θεσσαλονίκη... πρόλαβε τον Κυριακόπουλο. Και έκανε έξωση στην εφημερίδα. Δηλαδή στους συντάκτες της. Η ιδιοκτησία της εφημερίδας τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να... κλωτσάει για το... υπεράριθμο γραφείο και ήθελε να μειώσει το προσωπικό. Μάλιστα είχε δεχθεί τις κατάλληλες εισηγήσεις από τους καθ' ύλην αρμόδιους. Δεν πρόλαβε όμως. Τους πρόλαβε όλους ο ιδιοκτήτης που έδιωξε τον κόσμο από τον χώρο εργασίας τους. Τώρα το Sportime διαθέτει συντάκτες στη Θεσσαλονίκη που δεν έχουν όμως γραφείο! Είναι κι αυτό ένα κατόρθωμα. Η ιδιαίτερα συγκινητική επιστολή που ανέβηκε στο site των εργαζομένων του Sportime.... μυρίζει Πάγκο στο στιλ γραφής. Είναι όμως συγκινητική. Διαβάστε την στο http://syntaktessportime.blogspot.com/2008/01/blog-post.html

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η ιδιοκτησία της εφημερίδας τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να... κλωτσάει για το... υπεράριθμο γραφείο και ήθελε να μειώσει το προσωπικό. Μάλιστα είχε δεχθεί τις κατάλληλες εισηγήσεις από τους καθ' ύλην αρμόδιους"

ΣΥ ΕΙΠΑΣ! Ε, όλο και κάτι παραπάνω θα ξέρεις κύριε sporos. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι είχες ΚΟΜΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΩΣ ΚΑΘ΄ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ (τρομάρα σου)...

Ανώνυμος είπε...

Προσπαθεί να κρύψει Η ΠΟΥΤΑΝΑ τη χαρά της και δεν μπορεί ή... παλιά μου τέχνη κόσκινο.
Γιατί τα λέω όλα αυτά; Οταν έχεις μάθει να είσαι στη ζωή σου ΠΑΝΤΑ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ δεν μπορείς εύκολα να το κόψεις το άτιμο. Και σου ξεφεύγει η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ χωρίς να το καταλάβεις.
Είχες, δεν είχε ο sporos τον κάρφωσε τον Γιαννάκη ("μυρίζει Πάγκο στο στιλ γραφής").

Πραγματικά, είναι συγκινητικός (όχι ο Πάγκος, ο sporos). Αξιος ο μισθός σου.

Υ.Γ: Επειδή -ειλικρινά- σε λυπάμαι "κατέβασε" και "εξαφάνισε" όσο γρηγορότερα μπορείς τα διάφορα sites τα οποία εν μία νυκτί κατασκεύασες. Κι αυτό μην το πάρεις ως απειλή. Απλώς να σου πω ότι αν συνεχίσεις τις μαλακίες ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!

yiakou είπε...

Δεν το έγραψε ο Γιαννάκης για να μην έχετε αγωνία, απλά το προσυπογράφει όπως και όλοι οι συντάκτες της εφημερίδας.

Υ.Γ 1: Για τα περί πάγκου, ο Γιαννάκης είναι ενσυνείδητα και από προσωπική επιλογή στον πάγκο. Να δω εσύ φίλε μου που θα "παίζεις" στα 32 χρόνια στη δουλειά...
Υ.Γ 2. Ο Γιαννάκης όταν στέλνει κείμενο το υπογράφει. Ποτέ ανώνυμα. Ακόμα και μονόστηλο (αυτή τη δημοσιογραφία μάθαμε στο... χωριό μου). Αλλοι κρύβονται. Αραγε γιατί; Εχεις κάτι για τον Αγγελο και τον βρίζεις πίσω απ την ανωνυμία; Εστω και αν έχεις δίκιο το χάνεις.

Γιαννάκης...

Ανώνυμος είπε...

Μην ασχολείστε άλλο με αυτόν τον ξεφτιλισμένο ρε αδερφια.
Τελειωμένος είναι από όλη την πιατσα.
Κάπου θα ρουφιανεψει, κάπου θα κλαφτεί πάλι και καπου όλοι μαζι θα βρεθούμε και θα τα... ξαναπούμε!

Ανώνυμος είπε...

Για όσους δεν θυμούνται τρία πράγματα:
1.Πότε άρχισε να τυπώνεται και παλι στο Κιλκίς η εφημερίδα; Μήπως από τον περασμένο Αύγουστο; Και πότε σταμάτησε;
2. Πότε έγινε η τελευταία πρόσληψη συντάκτη στο γραφείο της Θεσσαλονίκης;Μήπως το 2005;
3. Μήπως κάποιοι άλλοι έβαλαν στο Κυριακόπουλο την ιδέα ότι το γραφείο της Θεσσαλονίκης είναι πολυάριθμο; Μήπως είναι αυτοί που έλεγαν ότι για οικονομία η εφημερίδα μπορεί να τυπώνεταιμόνο στην Αθήνα;
Sporos

Ανώνυμος είπε...

Spore συνεχίζεις να προκαλείς.
Σε παρακαλέσαμε να "κατεβάσεις" το site, αλλά εσύ επιμένεις.
Μήπως θέλεις να δείς δημοσιευμένα κάποια... χαρτάκια τα οποία καθόλου δεν σε τιμούν; Αντιθέτως θα σε κάνουν ρόμπα στο πανελλήνιο.
Για να καταλάβεις σου μιλάω για κάποια ιστορία που την ξέρει και ο κ. πρόεδρος. Πιστεύω να κατάλαβες...
Η Παναγιά μαζί σου κι ο Θεός να σε φωτίσει.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τα άλλα του έφταιγε ο Μαρκάκης στο ραδιόφωνο! Για πολλά γέλια είναι ο τύπος και σας τα λεει ενας πρωην αυτα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί αναξιοπαθούντες δημοσιογράφοι, απ’ αυτά που διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες, καταλαβαίνουμε ότι εκείνο που περισσότερο σας ενδιαφέρει δεν είναι να μας πληροφορήσετε για τα μείζονα προβλήματά σας, παρά κάνετε διαγωνισμό περί του ποιος από σας ήταν ικανότερος ή όχι διευθυντής, μικρότερος ή μεγαλύτερος ρουφιάνος των εργοδοτών σας. Ο έχων κοινό νου αντιλαμβάνεται ότι όλα αυτά τα ηρωικά και πομπώδη που γράφετε ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ζωή και τα τεράστια προβλήματα βιοπορισμού. Δεν είστε παρά μια μικρογραφία των έτερων ηρώων Δημοσιογράφων του Πρώτου Θέματος και όπως διαβάζουμε πολύ αδικημένοι νιώθετε που δεν έχετε στρογγυλοκαθίσει και εσείς στα τηλεοπτικά παράθυρα να καθηλώσετε με τα βάσανά σας την Ελλάδα απ’ άκρου εις άκρον. Αλλά κι αυτή η δυνατότητα να σας δινόταν πάλι θα τρωγόσασταν για το ποιος μπορεί, δικαιούται, είναι πιο όμορφος και πρέπει να εμφανιστεί στην τηλεόραση. Με όλα τούτα να ξέρετε πως περίτρανα αποδεικνύετε ότι σε τίποτα δεν διαφέρετε από τους εργοδότες σας. Σκέφτεστε και γράφετε ανοησίες που μόνο θυμηδία και οίκτο μπορούν να προκαλέσουν. Και επειδή, εκτός του ότι διαβάζουμε τα διάφορα blog –γνήσια ή μη– τυγχάνει να παρακολουθούμε και τηλεόραση, ραδιόφωνο, να διαβάζουμε περιοδικά, site, με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι πολλοί εξ υμών προσφέρετε τις πολύτιμες υπηρεσίες σας ταυτοχρόνως (ενώ βρίσκεστε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και φυλάττοντες τις Θερμοπύλες) και σε άλλους εργοδότες – φανταζόμαστε καλύτερους και γι’ αυτό αφιλοκερδώς... Σκεφτείτε πόσοι είναι πραγματικά άνεργοι και πεινούν και πάψτε επιτέλους. Φυσικά και στην περίπτωσή σας θα υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν δεύτερη, τρίτη ή άλλη απασχόληση – σ’ αυτούς ευχόμαστε ταχεία και θετική επίλυση των προβλημάτων τους. Δεν είναι λοιπόν να απορεί κανείς γιατί έκλεισε η τόσο -το πάλαι ποτέ- ωραία εφημερίδα σας. Αντί άλλης βοήθειας προκειμένου να γυρίσει σελίδα η εφημερίδα αυτή μα και ο κλάδος σας εν γένει να σας θυμίσουμε ότι το σιγάν κρείττον έστι του λαλείν. Ίσως έτσι σωθούν και οι έρημες Θερμοπύλες…

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απορώ πώς γίνεται οι εφημερίδες να γράφονται από τέτοιες κατίνες; Ουστ, που θέλετε και συμπαράσταση, κρετίνοι.

Ανώνυμος είπε...

Εάν το ζητήσει κάποιος επώνυμα κατεβαίνει στη στιγμή. Sporos

Ανώνυμος είπε...

Θέμης Τόγιας
Ελένη Καραγιώργου
Σοφία Βαλσάμη
Μαρία Παπαδοπούλου
Πάνος Παναγιωτόπουλος
Κώστας Μπάκος
Γιώργος Μανετάκης

Πάρε τα επτά πρώτα ονόματα και έπονται περισσότερα. Οσονούπω. Φιλάκια!
Υ.Γ: Ελπίζω ότι αυτοί οι επτά κάτι σου θυμίζουν. Και στον Πάνο Σόμπολο. Και στην ΕΣΗΕΑ επίσης.

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες

Στο Sportime έφτασα όταν το καράβι είχε αρχίσει ήδη να μπάζει νερά. Ο ένας καπετάνιος διαδεχόταν τον άλλο (δόξα τω Θεώ πάνω από τέσσερις πρόλαβα), αλλά φαινόταν από την αρχή πως το πλοίο ήταν σωστός «Τιτανικός», που όδευε με μεγάλη ταχύτητα προς το παγόβουνο και το «μπαμ». (Κατά μία άλλη εκδοχή, ο «Τιτανικός» βυθίστηκε λόγω έκρηξης στο μηχανοστάσιο επειδή μπούκωσαν οι μηχανές). Μια φορά το αναπόφευκτο συνέβη... ΜΠΑΜ!
Σε όλο τούτο το διάστημα άνθρωποι πηγαινοέρχονταν (και εντός και εκτός Θεσσαλονίκης 62), συζητούσαν, σήκωναν τα μανίκια μπας και τραβήξει το πράγμα, τσακώνονταν για τα της δουλειάς -έπεφτε και καμιά ψιλή όταν τα νεύρα ήταν τεντωμένα-, σχολίαζαν τα τεκταινόμενα, μιλούσαν για τα (διαβόητα -αλλά για άλλο λόγο σήμερα-) DVD.
Ώσπου τα ποντίκια... τελικά έδειξαν το δρόμο. Άτιμη φάρα οι αρουραίοι. Τρυπώνουν παντού: σε όλους τους ορόφους. Και είναι αυτοί που εγκαταλείπουν το πλοίο μέχρι να πεις κύμινο όταν ξέρουν ότι θα καταλήξει στο βυθό. Και το έκαναν με συνοπτικές διαδικασίες. Κάποιοι εκ των μεγαλυτέρων αρουραίων ίσως «πέσουν ηρωικά» μαζί με τον καραβοκύρη.
Η πλειοψηφία του προσωπικού, από την άλλη, το εγκατέλειψε και «διεσώθη» είτε από τελευταίας... τεχνολογίας κρουαζιερόπλοια είτε από κορβέτες.
Οι εναπομείναντες είναι αυτοί που θεωρούν ότι το καράβι που λέγεται Sportime θα βρει μία μικρή σανίδα σωτηρίας, που θεωρούν ότι η ελπίδα για αυτό το έντυπο θα πεθάνει έσχατη. Ακόμη και αυτοί τους οποίους κάποιοι πέταξαν από το καράβι, δίκην καλύτερης... πλοήγησης, είναι στις επάλξεις αποδεικνύοντας πως το συγκεκριμένο έντυπο φέρει κάτι μαγικό: το άρωμα της δεκαετίας, οπότε αποτελούσε τη ναυαρχίδα της αθλητικής ενημέρωσης.
Όλοι αυτοί που επί 9η μέρα βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας δεν διεκδικούν κάτι παράλογο: Διεκδικούν χρήματα που παρήγαγαν προς εκμετάλλευση τρίτου ώστε να ζήσουν τις οικογένειές τους (διεκδικούν απλά τα χρήματα που έχουν δουλέψει και δικαιούνται).
Διεκδικούν το δικαίωμα της εργασίας σε ένα Sportime όπου καμία σκιά («μαύρη» κατά προτίμηση) δεν θα πέφτει βαριά επάνω του.
Διεκδικούν πράγματα που στην Ελλάδα του 2008, της διαπλοκής, της μπίζνας, της κομπίνας και της ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ φαντάζουν -τελικά- ουτοπικά.

ΥΓ. Και για τους συναδέλφους που βιάζονται: το Sportime δεν έχει κλείσει (τουλάχιστον όχι ακόμα). Η επίσχεση είναι το μόνο που μας έχει απομείνει για να περισώσουμε την αξιοπρέπειά μας (επαγγελματική και μη).

ΥΓ. 1: Οσο για τους συναδέλφους στη Θεσσαλονίκη: «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε». Αυτό είναι σίγουρο.

ΥΓ. 3: Ολα εδώ πληρώνονται...