Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Στην ΕΣΗΕΑ για το supersportime

Στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, λίγο πριν η Ενωση ασχοληθεί με το "Πρώτο Θέμα" και τη κόντρα Θέμου - Μάκη θα βρεθούν οι εργαζόμενοι του Sportime. Δεν αποκλείεται να μπουν ως εργαζόμενοι του Sportime και να βγουν εργαζόμενοι του supersportime.
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας πρότεινε στους εργαζόμενους να τους καταβάλει ένα μισθό και να προχωρήσουν στην έκδοση νέας εφημερίδας με τον τίτλο "supersportime".
Όσο για τον άλλο μισθό που τους χρωστάει δεσμεύτηκε ότι θα τον καταβάλει σύντομα.
Το πρόβλημα δεν είναι απλό.
- Η αξιοπιστία της ιδιοκτησίας είναι στο ναδίρ και εάν αλλάξει ο τίτλος κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει τα χρήματα που τους οφείλονται. Αλλωστε κάτι ανάλογο έγινε και στην "Ηχώ" που έγινε "Αθλητική", αλλά οι εργαζόμενοι είναι δύο μήνες μέσα.
- Οι εργαζόμενοι ζητούν την καταβολή και των δύο μισθών, αφού σε λίγες μέρες θα πρέπει να καταβληθεί και ο μισθός Ιανουαρίου.
- Δεν υπάρχει πλάνο επιβίωσης της εφημερίδας παρά το νέο της τίτλο. Αλλωστε μπορεί να ποντάρει η ιδιοκτησία ότι θα κερδίσει, η τουλάχιστον θα γλυτώσει τέσσερα εκατομμύρια ευρώ που οφείλει σε διάφορους πιστωτές της, αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος ότι δεν θα δημιουργηθούν νέα.
- Η αλλαγή τίτλου δεν είναι κάτι το απλό για το sportime που αυτή τη στιγμή τη μόνη περιουσία που έχει είναι το ονομά του. Εάν το χάσει κι αυτό τι θα γίνει;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Paidia, epeidi exo doulepsi 1,5 xrono sto sportime, to onoma tou den prepei na allaxthei se kamia periptosi. einai to mono pou borei na kratisei ayti tin efimerida orthia.

einai krima giati otan ksenigana tis spoudes eixa oneiro na doulepso sto sportime. telika ta katafera. esto kai gia 1,5 xrono. meta eida omos oti den borousa na kano diaforetika kai paraitithika.

parola ayta thelo to onoma sportime na parameinei os exei giati agapisa etsi tin efimerida. kai oxi mono ego. oloi mas agapisame etsi tin efimerida.

Ανώνυμος είπε...

Μέρες που είναι αντί να μιζεριάζουμε προτείνω να θυμηθούμε όλες τις παλιές καλές στιγμές του SPORTIME. Στιγμές που οδήγησαν σε στιγμές γέλιου μέχρι δακρύων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα o «ακατούριτος» του Κούρκουλου ή το κλείδωμα του Κεφαλογιάννη στην τουαλέτα στα γραφεία της Δαβάκη 10. Τέτοιες στιγμές έχουμε όλοι να θυμηθούμε. Οποιος βαριέται να δουλέψει ή ούτως ή άλλως δεν μπορεί να το κάνει επειδή βρίσκεται σε επίσχεση εργασίας ας μας θυμίσει ανάλογα περιστατικά. Και που ξέρετε ίσως κάποτε συμπεριληφθούν στο βιβλίο με τίτλο «Το εκδοτικό θαύμα του Sportime!»

Και μια πρόταση: Να ιδρύσουμε σύλλογο «των απανταχού εργαζομένων sportime» με συνδρομή στα 5 ευρώ μηνιαίως. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίζονταν η μισθοδοσία μας, καθώς άλλωστε τώρα πια το ύψος των αποδοχών μας έχουν πιάσει πάτο.

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση αντιμετώπισης λειψανδρίας στο Sportime: Να οργανώσουμε τουρνουά Μούλου!
Μιλιούνια θα κατέβουν οι συνάδελφοι στο Μοσχάτο. Βλέπω Βασιλαρά και Παναγιωτόπουλο να καταφθάνουν πρώτοι απ’ όλους

Ανώνυμος είπε...

Το "Πρώτο Θέμα" έγινε κατευθείαν πρώτο θέμα. Το "Sportime" παραμένει τελευταίο κύριε υπουργέ...