Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2008

Πάρε τα λεφτά και τρέχα...

Είχε δεν είχε πέρασε ο Κυριακόπουλος το δικό του. Με όπλο τον χρόνο που κυλά και τα χρήματα που δεν πληρώνει στους εργαζόμενους του Sportime , κατάφερε να απαλλαχτεί άπό τους εργαζόμενους με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος.
Είχε προαναγγείλει ότι δίνει δύο μισθούς σε κάθε παραίτηση και τη Τετάρτη άνοιξε το πουγγί. Ήδη οι Σεβαστιάδης και Κεφαλογιάννης που έχουν κλείσει στη νέα εφημερίδα του ΔΟΛ αποχαιρέτησαν τους συναδέλφους τους με το "μπόνους". Έτσι κι αλλιώς θα έφευγαν, το να πάρουν και κάτι από αυτά που τους χρωστάει δεν είναι κακό.
Η κίνηση αυτή δημιούργησε συναγιαρμό. Ήδη άλλοι τρεις συντάκτες εκδήλωσαν ήδη την πρόθεση να πάρουν το "μπόνους" που ουσιαστικά είναι τα οφειλόμενα και να φύγουν. Ο Κυριακόπουλος είπε εντάξει, αλλά εξαφανίστηκε κατά τη πάγια συνήθειά του.
Ο ίδιος διαβεβαίωνε τους εργαζόμενους που θέλουν να φύγουν ότι θα εμφανιστεί.
Η πρόταση επεκτάθηκε και στο τεχνικό προσωπικό όπου κι εκεί αναμένεται να υπάρξουν αποχωρήσεις.
Με όλα αυτά το όνειρο του Κυριακό θα γίνει πραγματικότητα. Θα ξεφορτωθεί τα μισθολόγια της εφημερίδας και θα μπορέσει να βγάλει τη δική του από... μηδενική βάση. Η σχεδόν μηδενική.
Θα μου πείτε τώρα: Δεν πρόκειται να δεχτούν όλοι τη προσφορά Κυριακόπουλου που στην ουσία είναι πληρωμή των δύο από τους τρεις μισθούς που τους χρωστάει (μπερδευτήκατε; είναι να μην μπλέξεις με τον Κυριακόπουλο). Υπάρχουν και κάποιοι που θα μείνουν. Ναι, αλλά άλλο να έχεις να κάνεις με όλους τους εργαζόμενους και άλλο με τέσσερις - πέντε περιπτώσεις που μπορείς να πας στα δικαστήρια.
Όσο για την ΕΣΗΕΑ φαίνεται όπως φάνηκε και από την τελευταία συνάντηση ότι είναι της άποψης "πάρε τα λεφτά και τρέχα" για να κλείσει με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες το μέτωπο "Sportime"

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ατυχείς εργαζόμενοι του Sportime ήταν ηλίου φαεινότερο ότι θα συνέβαινε αυτό που υποψιαζόσαστε και καταγγέλατε! Οσοι έχουν μια κάποια λύση θα γλυτώσουν απ' τα σαγώνια του καρχαρία... Αλλίμονο στους άλλους που θα νομίζουν ότι μπορεί ν' αλλάξει η προβιά του λύκου...
Βέβαια θα πρέπει να είναι κανείς σαν τον διάσημο πλέον Μακάκα του Λαζόπουλου για να πιστέψει ο,τιδήποτε και να δουλέψει για τον... Ρωμηό! Στο κάτω κάτω γιατί να βγάλει εφημερίδα; Για να σώσει την ενημέρωση, την ελευθεροτυπία, την πατρίδα, τον αθλητισμό ή τους δημοσιογράφους; Αφήστε τον να τη βγάλει με τα δεκάδες αγράμματα και αθλητικά άσχετα παιδιά που εθελοτυφλούν στις δημοσιογραφικές σχολές πιστεύοντας πως μπορούν να γίνουν δημοσιογράφοι...
Σκληρά πράγματα μα δυστυχώς αληθινά, αφού και οι αρχές και η ΕΣΗΕΑ κ.λπ θέλουν να φεύγουν από πάνω τους οι καυτές πατατες!
Ο σώζων εαυτόν σωθήτω μάγκες!
Καλή τύχη σε όλους και καλά στερνά στον... εκδότη! Θα χρειαστεί πολλές εξομολογήσεις και μεταλήψεις, όταν γεράσει και έρθει το τέλος, μήπως πιάσει καμιά θεσούλα στη διαχωριστική γραμμή Κόλασης-Παραδείσου... (Σόρι για τα μακάβρια, μα καλό είναι να θυμούνται όλοι ότι δεν... κοιμήθηκε μόνο ο Χριστόδουλος, αλλά θά ρθει η σειρά όλων μας... Βέβαια, θα πείτε, εδώ "κοιμήθηκε" ο Θεός κι έγινε ο Κωστάκης "επιχειρηματίας"! Θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου... (Δεν θέλω ουουουουουου...)

Ανώνυμος είπε...

Ρε βλακα spore βγηκες απο τη ναφθαλινη μολις μυριστηκες "ψητο" κι εβαλες τα βλαμμενα σου να γραφουν παπαριες. Αντε μπες στη σειρα να παρεις τα... δεδουλευμενα σου και ζητα και μπονους για τις υπηρεσιες σου ρε μπουχεσα που αντι να το βουλωσεις και να τρυπωσεις σε καμμια τρυπα της ΕΡΤ με τα φιλαρακια σου καθε τρεις και λιγο σαν την κουραδα προβαλεις στην επιφανεια για να δειξεις οτι υπαρχεις. Αντε να χαθεις, ρουφιανε.

Ανώνυμος είπε...

Μάγκα ο sporos δυστυχώς έκανε ολέθρια λάθη, είτε από υπερβολική ευπιστία, είτε από φιλοδοξία, είτε και από αφέλεια... Πιστεύω ότι τα πλήρωσε κι ο ίδιος στο πετσί του ως ένα βαθμό, γιατί πίστεψε ότι υπήρχε σωτηρία της εφημερίδας με τον Κυριακόπουλο, την Οντόνι και τον μπλαζέ γιόκα της, που το... παίζει (εκτός απ' το πουλί του...) και πετυχημένος μάνατζερ-επιχειρηματίας...
Αλλά τί τον βρίζεις; Σάμπως αρκετοί άλλοι που έκαναν μετά πηδηματάκια και ένιψαν τα χέρια τους ήταν καλύτεροι απέναντι σε άλλους συναδέλφους τους; Πολλοί και πολλά βρομάνε εκεί, στην εφημερίδα που άλλαξε τα δεδομένα του αθλητικού -και όχι μόνο- Τύπου στην Ελλάδα και τώρα περνάει στας αιωνίους μονάς...