Τετάρτη 12 Μαρτίου 2008

Συστήματα ασφαλείας... Κυριακόπουλος!

Όλα τα είχε ο όμιλος "Sportime", τα συστήματα ασφαλείας του έλειπαν. Τα εγκατέστησε και αυτά ο Κυριακόπουλος στο Μοσχάτο. Και μοίρασε μαγνητικές κάρτες στους εργαζόμενους. Όχι σε όλους βέβαια. Άφησε εκτός αυτούς του "Sportime". Βέβαι κι εδώ δεν μπορούσε να μη κάνει την... πατατιά του. Τις μπάρες τις έβαλε στην εξωτερική πόρτα. Εκεί που υπάρχει ο κήπος κι όχι στην εσωτερική που οδηγεί στα γραφεία της εφημερίδας. Το γιατί δεν μπορεί να το καταλάβει κανείς. Βέβαια όπως έλεγε κι ένας εργαζόμενος στο "Sportime" οι μπάρες δεν αποτελούν σοβαρό πρόβλημα. Στο κάτω κάτω κάποια στιγμή δεν θα πληρώσει τη πρώτη ή τη δεύτερη δόση και θα έρθει ο ιδιοκτήτης τους να τις πάρει. Συνηθισμένα πράγματα αυτά. Αυτό που έχει στεναχωρήσει τους εργαζόμενους είναι ότι το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ διέκοψε τη συνεδρίασή του και δεν πήρε απόφαση για το "Sportime".

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επαγρυπνούμε, καταγγέλλουμε και περιμένουμε...

Την Τρίτη 11 Μαρτίου παραδώσαμε προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ την παρακάτω επιστολή μας:
«Εμείς οι συντάκτες του Sportime, ευρισκόμενοι στην 61η ημέρα επίσχεσης εργασίας, διεκδικώντας δεδουλευμένα 4 και πλέον μηνών, καταγγέλλουμε την παρελκυστική παραπλανητική και υποκριτική αντιμετώπιση από την φερόμενη ιδιοκτησία της εφημερίδας μας, στα δίκαια αιτήματά μας.
Απέναντι στην κίνηση καλής θέλησης των εργαζόμενων, όπως αυτή εκφράστηκε την Παρασκευή 7 Μαρτίου, επιλέγεται για πολλοστή φορά εκ μέρους της φερόμενης ιδιοκτησίας η προκλητική αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, στη λογική του διαίρει
και βασίλευε.
Στη βάση της διαμορφούμενης κατάστασης
ΖΗΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ των ομόφωνων αποφάσεων του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όπως αυτές εκφράστηκαν με τη σχετική ανακοίνωση.
Επιπλέον, ΖΗΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ της ΕΣΗΕΑ στην κίνηση της φερόμενης ιδιοκτησίας, την επόμενη μάλιστα του υποτιθέμενου διαλόγου μαζί μας, να εγκαταστήσει ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισόδου-εξόδου, στο κτίριο της Θεσσαλονίκης 62, στο Μοσχάτο.
Ενέργεια που αντιτίθεται εκτός των άλλων στην απόφαση της Γ.Σ. της Ενωσης τον Μάιο του 2006, με αφορμή αντίστοιχες προσπάθειες άλλων εργοδοτών.

Αθήνα 11 Μαρτίου 2008
Οι συντάκτες του Sportime

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά οι μπάρες ασφαλείας δεν χρειάζονται πουθενά... Απλώς ο Κυριακόπουλος κάνει εξάσκηση γιατί -διάβολε- κάποια στιγμή θα μπει η στη φυλακή ή στο φρενοκομείο! Γιατί με τις λύσεις που προτείνει μάλλον στο δεύτερο ταιριάζει να τον στείλει κάποιος, εκτός αν κάνας σωματώδης (αν έχει απομείνει με τόση πείνα στη εφημερίδα) του χώσει καμιά γερή και τον στείλει να κάνει παρέα στο Ζαχόπουλο...
Αν οι επιχειρηματίες ήταν σαν τον Ρωμηό, το Ροδόλφο και τη Φρύνη όχι Σκόπια θα ήταν η Ελλάδα αλλά Μπαγκλαντές ή Αφγανιστάν και μάλιστα χωρίς την "ειρηνευτική δύναμη" των ΗΠΑ!
Το αίσχος του αίσχους παίζεται με συνεργό την ΕΣΗΕΑ και άλλους αρμόδιους, αλλά βλέπετε τα ούμπαλα δεν υπάρχουν πια απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα και τους ισχυρούς του χρήματος και της εξουσίας. Ολοι μετάνοιες κάνουν και κάποιες (σαν τη Γιούλα ας πούμε) και τίποτε άλλο για να περνάει η ώρα... Πως λέει και το ανέκδοτο... λέμε και καμιά αμλακία να περνάει η ώρα!
Αντε γειά και κουράγιο... Ωσπου να λυθεί το "όνομα" μπορεί να λυθεί και το... επώνυμο

Ανώνυμος είπε...

Μανετάκη και Μπάκο τους καθάρισαν οι συνάδελφοι τους χειρότερα κι από σένα.

Ανώνυμος είπε...

Τι ενώνει σαγώνια και Κωσταρωμιό; Τα δικαστήρια!