Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Φτου κι απ' την αρχή για το Sportime

Για μία ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στο "Sportime" επέλεξαν τον δρόμο της δικαιοσύνης για να προστατεύσουν το δικαίωμα στην εργασία και στην αμοιβή φυσικά. Με εξώδικο που έστειλαν στην εταιρεία που εξέδωσε το τελευταίο διάστημα την εφημερίδα ζητούν την καταβολή των χρημάτων που τους οφείλει και τον ειδοποιούν ότι δεν οφείλεται σε δική τους υπαιτιότητα η μη έκδοση της εφημερίδας.
Όλα αυτά φυσικά γίνονται για να κατοχυρωθούν τα δικαιώματά τους απέναντι σ' ένα τύπο ο οποίος δεν εμφανίζεται πουθενά σε καμμιά από τις εταιρείες που έχει. Βέβαια το έργο που παίζεται στο Μοσχάτο δεν είναι καινούργιο. Οι παλαιότεροι των εργαζομένων το έζησαν και άλλες φορές. Απλά κάποιοι πίστεψαν ότι μπορεί ο Κυριακόπουλος να αλλάξει. Και δέχτηκαν να ξαναβγάλουν την εφημερίδα χωρίς να κατοχυρώσουν αυτά που τους χρωστάει. Αναλυτικά το εξώδικο που έφθασε στην οδό Θεσσαλονίκης αναφέρει:
«ΠΡΟΣ
Την «IMPATATUR ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που εκδίδει στο Μοσχάτο Αττικής, επί της οδού Θεσσαλονίκης αρ. 62 και εκπροσωπείται νόμιμα ως καθολική διάδοχος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΕ»
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ
Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, Δραγατσανίου 8 Αθήνα

Επειδή όλοι εμείς που υπογράφουμε την παρούσα εργαζόμαστε με σχέση εξαρτημένης εργασίας στην εφημερίδα «SPORTIME» την οποία μέχρι πρότινος εξέδιδε η «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΕ» και τώρα η εταιρεία σας, ως καθολική διάδοχος της «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΕ» με την ιδιότητα του δημοσιογράφου.
Από τις 3/4/2008 διακόψατε ΑΙΦΝΙΔΙΩΣ την έκδοση της εφημερίδας SPORTIME για λόγους που αφορούν αποκλειστικά την επιχείρηση και τον νόμιμο εκπρόσωπο αυτής και οφείλονται αποκλειστικά σε δική σας υπαιτιότητα.
Επειδή εμείς ουδέποτε παύσαμε να θέτουμε στην διάθεση της επιχειρήσεως τις υπηρεσίες μας, προσερχόμενοι καθημερινά εις τον χώρο εργασίας.
Επειδή εξακολουθούμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας πραγματικά και με τον προσήκοντα τρόπο, εσείς δε αρνείστε να αποδεχθείτε αυτές

ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ

Ήδη από την ημέρα που παύσατε να δέχεστε την εργασία μας έχετε περιέλθει σε υπερημερία και οφείλετε σε εμάς τις αποδοχές μας για όσο αρνείστε τις υπηρεσίες μας.
Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής καλείται να κοινοποιήσει νόμιμα την παρούσα προς τον κάθε ένα από αυτούς προς τους οποίους απευθύνεται που εδρεύουν στην Αθήνα και εκπροσωπούνται νόμιμα για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες αντιγράφοντας την ολόκληρη στις εκθέσεις επίδοσης.

Αθήνα, 8 Απριλίου 2008
Οι Εξωδίκως Δηλούντες»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Από το όνομα και μόνο της εταιρίας που εξέδιδε (με την μεταφορική έννοια...)την εφημερίδα φαίνεται καθρά ότι πρόκειται για γελοία κατάσταση... Θυμίζει εταιρία στοιχημάτων ιπποδρόμου ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο κι όχι εταιρία εφημερίδας...
Τέλος πάντων, άμα βρει κανείς ποια εταιρία είναι καθολικός διάδοχος της προηγούμενης καλύτερα να παίει τζόκερ,λόττο ή λαχεία... Περισσότερες πιθανότητες έχει να κερδίσει!
Παιδιά καλά κάνετε και προσπαθείτε να διασφαλιστείτε , οσο γίνεται, αλλά η τρέξτε να βρείτε δουλειά αλλού, ή μαζευτείτε με το Γερακάρη και τον Αβούρη κι όσους άλλους συμφωνούν να βρείτε ένα αξι΄λογο και κυρίως αξιόπιστο πρόσωπο να βγάλετε μια νέα εφημερίδα κι' αφήστε τον Κυριακόπουλο να κωλοβαράει μόνος του! Αλλωστε δεν μπορεί και δεν έχει κάνει τίποτε καλύτερο στη ζωή του...