Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

Stop σε Sportime και Αθλητική

Ούτε το "Sportime", ούτε η "Αθλητική" πρόκειται να κυκλοφορήσουν αύριο Παρασκευή. Οι προσπάθειες του Κυριακόπουλου να βρει χαρτί δεν απέδωσαν και οι δύο ιστορικές εφημερίδες δεν πρόκειται νακυκλοφορήσουν στα περίπτερα. Αιτία είναι τα τεράστια (κι εδώ) χρέη του απίθανου τύπου που ακούει στο όνομα Κυριακόπουλος προς τις εταιρείες που πουλάνε το δημοσιογραφικό χαρτί. Έχει φεσώσει κανονικά όλες τις εταιρείες και τώρα έχει το θράσος να θέλει να τους αγοράσει τοις μετρητοίς το χαρτί και να μην πληρώσει τα παλιά του χρέη.
Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Γιατί αργά το βράδυ ειδοποίησε τους εργαζόμενους στις δύο αυτές εφημερίδες ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν αύριο Παρασκευή εξ αιτίας της αδυναμίας του να βρει χαρτί.
Υπάρχει όμως και η άλλη όψη. Στη δημοσιογραφική πιάτσα κυκλοφορεί ευρέως ότι στο συμφωνητικό που έχει υπογράψει με τη Τράπεζα Πειραιώς αναφέρεται ότι η εφημερίδα πρέπει να κυκλοφορεί κι αν για κάποιες μέρες απουσιάζει από τα περίπτερα αυτή επιστρέφει στη Περαιώς. Εάν ισχύει αυτή η εκδοχή δεν είναι περίεργο που σ' ένα βράδυ μέσα πριν λίγες ημέρες έκανε στροφή 180 μοιρών για βγάλει την εφημερίδα. Απλά περνούσαν οι μέρες και κινδύνευε να χάσει την εφημερίδα.
Και εάν ισχύει, επαναλαμβάνουμε, το σενάριο αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μετά από 70 μέρες να ξαναβγάλει ξανά το Sportime για καμμιά βδομάδα κι έπειτα να το σταματήσει για να το ξαναβγάλει σε 70 μέρες!
Αυτά μπορεί να φαίνονται εξωφρενικά για ένα απλό μαυλό, αλλά για τον Κυριακόπουλο είναι απολύτως λογικά. Πάντως για καλό και για κακό την Πέμπτη δεν εμφανίστηκε στα γραφεία της εφημερίδας ο "εκδότης", ενώ με δικούς του ανθρώπους προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι καταβάλει κάθε προσπάθεια να κυκλοφορήσει την εφημερίδα και τον... πούλησαν οι συνεργάτες του!
Για το τελευταίο ο καθένας μπορεί να αμφιβάλει. Ο Κυριακόπουλος δεν έχει συνεργάτες γιατί απλούστατα δεν μπορεί να συνεργαστεί με κανένα. Το μυαλό του βρίσκεται στο πως θα ρίξει τον κάθε άνθρωπο που συνεργάζεται μαζί του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κυριακόπουλος -που λέει ψέματα ακόμη και τ' όνομά του - το μόνο καλό που μπορεί να κάνει είναι να πάει να πνιγείή -έστω- να κλειστεί σε μοναστήρι!
Γιατί στα ψάρια δεν χωράνε μαγκές, ούτε και στους καλόγερους... Γιατί άμα δεν κάνεις ό,τι πρέπει βουτάνε κανά κομποσχοίνι ή κανά σήμαντρο και σε κάνουν τ' αλατιού! Κι αυτά πρέπει να υποστεί αυτό το μπουμπούκι της σύγχρονης Ελλάδας που βρήκαν ο Ανδρουλιδάκης και η Πειραιώς (λες κι ήταν αγύρτες εκείνος ο Ρεμαντάς κι οι άλλοι)για να "σώσουν"όχι την εφημερίδα, αλλά το νέο σκάνδαλο τύπου Κοσκωτά με τα θαλασσοδάνεια στον Κρητικό που δεν καβάλησε απλώς καλάμι, αλλά ελικόπτερο, λες κι ήταν απ' τα Ζωνιανά και του χρειαζόταν για να αποδράσει όταν θά'καναν ντου οι μπάτσοι!