Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Αυτή είναι η «Αθλητική Ηχώ» μαϊμού!

Η αλήθεια είναι ότι προσπαθήσαμε πολύ να βρούμε την εφημερίδα που ξεσήκωσε την οργή (και δικαίως…) των εργαζομένων της «Αθλητικής» οι οποίο βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Μας το έδωσαν πριν λίγες ώρες και είναι το φύλλο της Τρίτης 6 Μαΐου 2008. Είναι άγνωστο εάν υπήρξε δεύτερο. Στην ταυτότητα δεν αναφέρεται ούτε εκδότης, ούτε διευθυντής, ενώ όλα τα κείμενα είναι ανυπόγραφα. Μόνο η διεύθυνση αναγράφεται (Ακτή Μιαούλη 17-19, Πειραιάς), ένα τηλέφωνο (210 4130405) κι ένα fax (210 4130505).
Το πρακτορείο διανομής τύπου που φέρεται να μοιράζει την εφημερίδα δεν ανακοίνωσε ούτε την επομένη, ούτε τις άλλες μέρες κάποια στοιχεία κυκλοφορίας όπως κάνει για όλες τις εφημερίδες που κυκλοφορούν.
Ποιος όμως κρύβεται πίσω από την «Αθλητική Ιδέα»; Επειδή το τηλέφωνο δεν απαντούσε ψάξαμε να βρούμε σε ποιόν ανήκει. Ο ΟΤΕ έχει τη γραμμή στο όνομα Παναγιώτης Μαυρίκος, επιχειρηματίας.
Ψάχνοντας λίγο περισσότερο ανακαλύψαμε ότι ο κ.Μαυρίκος ασχολείται με τροφοδοσίες πλοίων, ότι τον Ιούλιο του 2007 είχε ενδιαφερθεί ν’ αγοράσει τον Απόλλωνα Αθηνών, αλλά μέχρι τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς δεν είχε προχωρήσει η αγορά και το ΔΣ του συλλόγου εξέδωσε ανακοίνωση σε βάρος του, ενώ το εκπληκτικότερο – κρατηθείτε – είναι εκδότης άλλων δύο εφημερίδων. Της «Ακρόπολις» με την… ομογάλακτη «Ακρόπολις της Κυριακής» και τις «24 ώρες». Και οι τρεις εφημερίδες έχουν την ίδια διεύθυνση και τα ίδια τηλέφωνα!
Βέβαια η «Ακρόπολις» μια από τις ιστορικότερες εφημερίδες της χώρας αν δεν κάνουμε μεγάλο λάθος ανήκει στον ιδιοκτήτη του “Alpha” Δημήτρη Κοντομηνά ως τίτλος. Πιθανότατα κι ο ίδιος να αγνοεί ότι κυκλοφορεί, ή κυκλοφόρησε εφημερίδα με αυτό τον τίτλο.
Οι «24 ώρες» πάλι ήταν η εφημερίδα του Γιώργου Κοσκωτά κακότυχη φυσικά όπως και οι επιχειρήσεις του. Σε αντίθεση με τη «Καθημερινή», τη «Βραδυνή» και τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΚΑΙ», όπως και το περιοδικό «ΕΝΑ» αυτή έμεινε στα… αζήτητα και πέρασε στον έλεγχο της Τράπεζας Κρήτης η οποία με τη σειρά της εξαγοράστηκε από την «Eurobank» του Σπύρου Λάτση.
Πολύ μπερδεμένα φαίνονται όλα αυτά. Όμως το ερώτημα παραμένει. Γιατί κάποιος άνθρωπος θέλησε να βγάλει ένα κακέκτυπο της «Αθλητικής Ηχούς»; Τι επεδίωξε; Ποιος περίμενε να κερδίσει κάτι από την πίτα των αθλητικών εφημερίδων βγάζοντας μια εξασέλιδη εφημερίδα με ανυπόγραφα κείμενα, κακή εκτύπωση και φοβερά λάθη (είχε χαρακτηριστικό ότι υπάρχει στο ρεπορτάζ για τα πλέϊ οφ ολόκληρο άσχετο κομμάτι για την “eurobank” χωρίς αρχή και πιθανότατα χωρίς τέλος);
Μήπως μπορεί κανείς να μπει στο κόπο να εξηγήσει; Ο κ.Μαυρίκος ίσως; Το πρακτορείο διανομής τύπου «Ευρώπη»; Η πάλι η ΕΣΗΕΑ που δεν έχει σκίσει και τα ρούχα της για τα προβλήματα των εργαζομένων στον όμιλο "Sportime";

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ περίεργη αυτή η ιστορία. Βρήκε την ώρα ο τύπος, γιατί μάλλον αυτός που γράφεις είναι, να βγάλει την "Αθλητική... Ιδέα". Προφανώς δεν έχει ιδέα το τι γίνεται στο Μοσχάτο. Πάντως για να προχωρήσω το ρεπορτάζ σου παρατήρησα ότι στην ταυτότητα ως εκδότρια εταιρεία αναφέρεται η "P.M" άρα μπορεί και να είναι τα αρχικά του ονόματός του, ενώ ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα ότι το e-mail που έχει βάλει είναι ίδιο με αυτό της "Ακρόπολης". Εμείς οι εργαζόμενοι που είμαστε τόσους μήνες απλήρωτοι από τον άλλο απίθανο τον Κυριακόπουλο, τι να του ευχηθούμε; Άντε και με το... Sportime!

Ανώνυμος είπε...

Πάνω σε αυτούς τους τίτλους παίζονται λεφτά των επιχορηγήσεων της ΕΕ. Δεν είναι για εσωτερική κατανάλωση τα φύλλα αυτά που βγαίνουν στη χάση και στη φέξη. Είναι για τις Βρυξέλες. Κι αυτό την ίδια ώρα που η ΕΣΗΕΑ με τα σεμινάριά της προσπαθεί να ανακουφήσει τα θύματα του απατεώνα Κωσταγιώργη. Πότε θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά με τα χρήματα για τον τύπο που δίνει η ΕΕ και δεν πάνε στους εργαζόμενους;

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΕΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΓΙΩΡΓΗΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝΝ ΙΣΤΟΡΙΑ;

Ανώνυμος είπε...

Κάποτε έβγαλε καιν τη "Μεσημβρινή", αλλά τον κυνήγησε ο Βαρδινογιάννης και τη σταμάτησε. Ο τίτλος ανήκει στον Βαρδινογιάννη φυσικά.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το αλισβερίσι ιστορικών τίτλων κάτι κρύβει. Ψάξτε το.

Ανώνυμος είπε...

ο συγκεκριμένος τύπος έχει κάνει βιομηχανία την έκδοση εφημερίδων με παλιούς τίτλους... κατα καιρούς έχει βγάλει πάνω από 10 έντυπα, τελευταία έβγαλε και την επικαιρότητα. το θέμα με την αθλητική και τον Μαυρίκο το έγραψε και η κυριακάτικη ελευθεροτυπία στη στήλη για τα media. Μάλιστα αναφέρει ότι θα ξανακάνει την εμφάνισή του με νέο έντυπο (τι νέο δηλαδή απλά θα αλλάξει τον τίτλο)
Εσείς που την είδατε την εφημερίδα-απάτη είδατε αν είχε μέσα καμιά κρατική διαφήμιση??? και αν ναι δεν σας έκανε εντύπωση;

Ανώνυμος είπε...

Είχε μία σελίδα για το "πάμε στοίχημα", αλλά έτσι όπως είναι δεν μπορείς να καταλάβεις εάν είναι δια(δυσφ)ήμιση ή ύλη της "εφημερίδα"