Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Σε τι διαφέρουν;

Αξιόλογη η πρωτοβουλία του «Goalnews» να προσφέρει την ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε μια σειρά πέντε βιβλίων. Μόνο που τα βιβλία αποτελούν μετάφραση της αντίστοιχης σειράς που εξέδωσε η Πορτογαλική εφημερίδα «A BOLA» πριν τέσσερα χρόνια, τις μέρες που γινόταν το Euro της Πορτογαλίας.
Τότε είχαμε αγοράσει τη σειρά των τόμων αυτών που όπως μας έλεγαν οι υπεύθυνοι της εφημερίδας τα έβγαλαν σε χρόνο ρεκόρ.
Πραγματικά εξαιρετική δουλειά για την Πορτογαλία. Μόνο που δεν ξέρω πόσους ενδιαφέρουν τα αναλυτικά βιογραφικά των πορτογάλων διεθνών σε κάθε euro, ενώ για τους Έλληνες δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά.
Τόσο κόσμο έχει η «Goalnews» χάθηκε να φτιάξει μια δική της σειρά και να μην καταφύγει στη μετάφραση;
Αφήστε που στην πορτογαλική έκδοση το εξώφυλλο είναι χαρτόδετο ενώ στην ελληνική είναι απλά πλαστικοποιημένο.
Στο επόμενο euro τους προτείνουμε το European Football Championships του John Robinson. Μην σας τρομοκρατεί ότι η ιστορία σταματά στο 1992. Κάθε τέσσερα χρόνια το ανανεώνει. Έχει περισσότερα στοιχεία για όλους τους αγώνες. Κι όχι μόνο αυτούς της Πορτογαλίας. Στο μεταξύ κάποιοι από τους αναγνώστες του «Goalnews» πρέπει να ένοιωσαν κοροΐδα όταν χθες αγόρασαν το «Έθνος της Κυριακής» το οποίο είχε τα δύο πρώτα ματς της εθνικής στο euro 2004. Αυτά δηλαδή που είχε δώσει με ενάμιση ευρώ το ένα (τρία δηλαδή ευρώ για δύο dvd) το “Goalnews”. Αν το ήξεραν ότι στο «Έθνος της Κυριακής» στοιχίζουν φτηνότερα γιατί να τα αγοράσουν ακριβότερα από το «Goalnews»; Αν φυσικά δεν τα είχαν αγοράσει στο παρελθόν από το «Sportime».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το Goalnews θα απογοητεύσει όσους φιλάθλους έχουν απαιτήσεις από μια "σπέσιαλ" έκδοση και συνεχίζουν να σκέπτονται... Μπορεί η πορτογαλική έκδοση να φάνταζε καλύτερη το 2004,αλλά σήμερα και ειδικά για Ελληνα φίλαθλο είναι μια κάκιστη μετάφραση! Στοιχεία σαφώς ελλιπή για το σύνολο των αγώνων στα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και φυσικά τόσες αναφορές σε ξεχασμένους Πορτογάλους παίκτες που δεν έχουν καμία αξία...
Κρίμα, θα περιμένε κανείς κάτι καλύτερο... Ισως μόνο κάποια στοιχεία για μεγάλες μορφές του διεθνούς ποδοσφαίρου να έχουν κάποια αξία για την οποία δεν θα πάει χαμένο το 1,5 ευρώ επιπλέον για πέντε μέρες...
Αν κι εδώ που τα λέμε αντί να δώσει κάποιος 7,5 ευρώ μπορεί να κάνει τη θυσία πχ. και να αγοράσει το βιβλίο "100 χρόνια Εθνική Ελλάδας" με 22-25 ευρώ που μπορεί να το βρει και να βρεί όχι μόνο τα πάντα μέχρι και το Euro 2004, αλλά σε 430σελίδες όλη την ιστορία της Εθνικής, όλα τα ματς, πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και 1000φωτογραφίες κ.λπ.
Χρειάζεται προσοχή όταν διαφημίζει κανείς σπέσιαλ εκδόσεις...

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ EURO ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΣΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ