Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Επιστολή εργαζομένου στο "Sportime": Η ΕΣΗΕΑ δεν προλαβαίνει να τους δει!

Απίστευτα πράγματα κάνει η ΕΣΗΕΑ! Δεν ευκαιρεί, λένε απ' την Ακαδημίας, να δεχτεί τους εργαζόμενους σε Sportime και Αθλητική Ηχώ. Οι άνθρωποι βρίσκονται επί έξι μήνες σε καθεστώς ομηρίας και πλέον δεν μπορούν να κάνουν υπομονή.
Το περασμένο Σάββατο υπό την πίεση των εξελίξεων (επικείμενη πώληση ραδιοφωνικού σταθμού Sportime) ζήτησαν να γίνει μια έκτακτη συνεδρίαση της ΕΣΗΕΑ για το θέμα τους την Δευτέρα.
Ο συνταξιούχος μέλος του ΔΣ Χρήστος Κυρίτσης τους έλεγε τότε πως μόνο την Τρίτη μπορεί να τους δεχτεί η Ενωση κι αφού μετά από πίεση των εργαζομένων κλείστηκε το ραντεβού, οι υπάλληλοι της Ενωσης τους ενημέρωσε ότι η συνάντηση θα γίνονταν τελικά Τετάρτη.
Πριν λίγο οι υπάλληλοι τηλεφωνούσαν στον κόσμο για να ακυρώσουν το προγραμματισμένο για αύριο ραντεβού, χωρίς να ορίσουν νέο. Κατάλαβαν ότι πλέον δεν έχουν περιθώριο να την σκαπουλάρουν και ψάχνουν τρόπο να αποφύγουν την αντίδραση των εργαζομένων.
Εκτός και εάν θέλουν οι άνθρωποι να δώσουν χρόνο σε Ρέστη και Λαμπράκη να ολοκληρώσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια. Υπάλληλοί τους δεν είναι άλλωστε… Λογικό είναι βέβαια να θέλουν να προστατέψουν τα συμφέροντά τους, δεν τους υποχρέωσε ωστόσο να γίνουν συνδικαλιστές. Κι επιτέλους εάν δεν θέλουν ή απλά δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα των συναδέλφων ας παραιτηθούν!
Κύριε Σόμπολε, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Κάνε κάτι ή εάν δεν μπορείς παραιτήσου!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε τις θέσεις κάποιων δικών μας φίλων. Ανθρώπων που πρόσφατα ήταν στην ίδια πλευρά με εμάς όπως ο Μανετάκης, ο Κεφαλογιάννης, ο Καναβαράκης, ο Σεβαστιάδης... Αλλα και ακόμα παλαιότεροι όπως είναι ο Μητροφάνης, ο Κοσμάς, ο Σαμπράκος. Ολοι πέρασαν από το Sportime και δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα αισθναθούν καλά αν μάθουν ότι ο ΔΟΛ δεν δίνει δεκάρα για όσους έχουν μείνει χωρίς δουλειά. Λογικά η ΕΣΗΕΑ, θα πρέπει να ετοιμάζει απεργία στο ραδιόφωνο και σε όποιο άλλο μέσο λειτουργήσει αν δεν πληρωθούν τα δεδουλευμένα και αποζημιωθούν οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Μπροστάρηδες σε αυτή την απεργία θα πρέπει να είναι αυτοί που προαναφέρθηκαν

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι, η ταφόπλακα έχει μπει στο πάλαι ποτέ σφριγηλό, δυναμικό, πρωτοποριακό και επαναστικό Sportime! Την εφημερίδα που ονειρεύτηκε ο Χ. Ξύδης, βάφτισε ο Γ.Μαμουζέλος, "φόρμαραν" με τις ιδέες τους κι οι δύο (σταχυολογώντας και απόψεις κάποιων άλλων...), υλοποίησε ο Μ. Ανδρουλιδάκης και γκρέμισε ο ίδιος με την αγαστή συνδρομή του Σάκη Χριστόπουλου, του Κ. Κυριακόπουλου (ή Γ. Ρωμηού ή...), της φράου Φρ. Οντόνι, του ωραίου Μπρούμελ γιού της Ροδόλφου Οντόνι και μερικών άλλων, μηδέ των μελών του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ (τότε και τώρα...) εξαιρουμένων!!!
Ανεξάρτητα από το τι παίζεται στο παρασκήνιο είναι φανερό ότι η ΕΣΗΕΑ ποτέ δεν θέλησε να επέμβει πραγματικά και ουσιαστικά στο μέγα σκάνδαλο της εφημερίδας!!! Ούτε βέβαια η ΠΟΕΣΥ, το ΤΣΠΕΑΘ, το Υπουργείο του κ. Ρουσσόπουλου κ.α.
Οπότε και τώρα κάνουν κάθε τι για να αποφύγουν το πρόβλημα... Μην ψάχνετε λοιπόν παλιούς συναδέλφους (της τελευταίας περιόδου) να βγουν μπροστά! Οχι ίσως γιατί δεν θέλουν, αλλά δεν μπορούν! Τί να πούν λ.χ. ο Σαμπράκος, ο Κοσμάς, ο Μανετάκης ή ο Σεβαστιάδης στο ΔΟΛ "μην αγοράσετε μέσω Ρέστη το ραδιοφωνικό σταθμό αλλά πληρώστε τα παιδιά των εφημερίδων ή του σάϊτ κ.λπ";
Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα...
Οσοι αντέχουν ακόμη ψυχικά και σωματικά ας πάνε να καταλάβουν τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ! Ναι εκεί που στεγάζονται ο Σόμπολος και οι σύμβουλοι!!! Ναι, ναι... Ολοι μέσα εκεί να απαιτήσουν συζήτηση και συγκεκριμένες ενέργειες, που θα βοηθήσουν σε κάποια έστω αποκατάσταση της αδικίας και της ζημιάς τόσων εργαζόμενων...
Qvo vadis Sompole? Αυτό να ρωτήσουν τον κ. πρόεδρο...

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τον Σόμπολο παιδιά. Έχει υποχρεώσεις ο άνθρωπος. Κηδείες, γάμους και να πάει στον τελικό του πρωταθλήματος Τύπου. Ήμαρτον!