Παρασκευή 22 Αυγούστου 2008

Τίποτα δεν τον σταματά

Ο Γιουσέιν Μπολτ ήρθε σε αυτούς τους Ολυμπιακούς για να διαλύσει τα χρονόμετρα και τους αμερικάνους! Δεν είναι μόνο που τους πλήγωσε στα… δικά τους αγωνίσματα (100,200,4Χ100). Με τις επιδόσεις του και τα ρεκόρ του επισκίασε τον μύθο που ήθελαν να δημιουργήσουν σε αυτούς τους Ολυμπιακούς με τον Μαρκ Φελπς. Μπορεί ο άνθρωπος-ψάρι να έκανε το καθήκον του, να κέρδισε οκτώ χρυσά σε ισάριθμα αγωνίσματα στον «κύβο του νερού», αλλά οι επιτυχίες του Τζαμαϊκανού θα σημαδέψουν αυτή τη διοργάνωση. Αν έπρεπε να κρατήσουμε μία φωτογραφία για αυτούς τους αγώνες τότε θα ήταν αυτή με τα τρία χρυσά στο στήθος που ποιος ξέρει ίσως τη δούμε σε λίγες μέρες σε κάποιο από τα περιοδικά.
Ο Μπολντ πέτυχε τον τελευταίο του θρίαμβο πριν λίγες ώρες με την ομάδα σκυταλοδρομίας της Τζαμάϊκα. Τι κι αν η αλλαγή του με τον Ασάφα Πάουελ δεν ήταν η καλύτερη ο δρόμος για το χρυσό ήταν ορθάνοιχτος για τους Τζαμαϊκανούς Νέστα Κάρτερ, Μάϊκλ Φράτερ, Γιουσέϊν Μπολτ και Ασάφα Πάουελ. Ο χρόνος τους 37.10 νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Το παλιό (39.40) ανήκε στους Αμερικανούς που το πέτυχαν στις 8 Αυγούστου 1992 στη Βαρκελώνη και στις 21 Αυγούστου 1993 στη Στουτγκάρδη.
Οι Αμερικανοί στάθηκαν τυχεροί. Τους έπεσε η σκυτάλη στα ημιτελικά και δεν πέρασαν στον τελικό. Αν περνούσαν θα έβλεπαν και πάλι τη πλάτη των Τζαμαϊκανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: