Κυριακή 13 Απριλίου 2008

Τι συμβαίνει στη «Νέα Ώρα για σπορ»;

Αυτή τη στιγμή η «Νέα Ώρα για σπορ» είναι η μόνη από τις επιχειρήσεις που έχει σχέση ο Κώστας Κυριακόπουλος που λειτουργεί (απεργία στο Sportime 89,2, μη κυκλοφορία Sportime και Αθλητικής). Μάλιστα τη Παρασκευή η εφημερίδα πλήρωσε τους συντάκτες της.
΄Ισως αυτό οφείλεται στη παρουσία του εκδότη Μπίρη ο οποίος τρέχει το φύλλο. Οι υποχρεώσεις προς τους συντάκτες προχωρούν σχεδόν κανονικά. Οι υποχρεώσεις προς τους συνεργάτες με βήμα σημειωτέων και προς τους τρίτους που τους έχει αναλάβει ο Κυριακόπουλος με ρυθμό χελώνας. Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι η εφημερίδα στο σύντομο χρόνο της ζωής της έχει δημιουργήσει μεγάλα χρέη σε προμηθευτές.

Η "Νέα Ώρα" διαδέχτηκε την "Ώρα για σπορ" του Σέμπου η οποία ανέστειλε την κυκλοφορία και η εταιρεία που την εξέδιδε κήρυξε πτώχευση. Κατά σατανική σύμπτωση οι Σέμπος και Γεωργαλάς εξέδωσαν την "Αθλητική Ηχώ" το 1945. Ο Γεωργαλάς στη δεκαετία του '90 κράτησε την εφημερίδα που αργότερα, το 2004 πέρασε στα χέρια του Κυριακόπουλου με τα γνωστά καταστρεπτικά αποτελέσματα κι ο Σέμπος δημιούργησε με τον Διονύση Αβούρη την "Ωρα για σπορ". Η σύμπτωση είναι ότι και οι δύο εφημερίδες έπεσαν στα χέρια του Κυριακόπουλου και λόγω χρεών υποχρεώθηκαν να αλλάξουν τον τίτλο τους.
Τις επόμενες μέρες η εφημερίδα θα δεχτεί τεράστια πίεση από τη νέα υπό έκδοση εφημερίδα που ετοιμάζει ο Διονύσης Αβούρης. Εκτός από κάποια στελέχη που θα θελήσει να χτυπήσει έχει γίνει γνωστό ότι η εφημερίδα θα έχει την έχει κατά κάποιο τρόπο την υποστήριξη του ομίλου της «Καθημερινής» αφού θα τυπώνεται στα δικά της πιεστήρια, ενώ μαζί της θα συνεργάζεται και ο Ιάκωβος Φιλιππούσης εκ των απορρήτων του Μίνωα Κυριακού του ΑΝΤΕΝΝΑ.
Πάντως είναι δεδομένο ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν θα έχει καμία σχέση με την προσπάθεια αυτή παρά τις καλές σχέσεις που διατηρεί ο Διονύσης Αβούρης μαζί του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά κάνουν οι Αβούρης και Γερακάρης (ο πρόεδρος έτσι) και ψάχνουν το πράγμα για μια νέα σοβαρή και κυρίως εκδοτικά και οικοομικά υγιή εφημερίδα, που θα αντικαταστήσει τις τρεις που έφαγε το σκοτάδι και ο σκοταδιστής Κυριακόπουλος και την "Νέα Ωρα" που δεν έχει κι αυτή πολλά ψωμιά, έστω κι πληρώνει κάποιους, έστω κι αν για λόγους ηθικής και συναδελφικής συμπεριφοράς ο έχων ουσιαστικά τον τίτλο δεν έχει προσφύγει ακόμη σε δικαστικές ενέργειες που θα απαγόρευαν τη χρήση του απ' τον Μπίρη...
Οποιος σωστός και σοβαρός δημοσιογράφος θέλει και μπορεί δεν χάνει τίποτα να στηρίξει αυτή την προσπάθεια! Μάλιστα ακούγεται ότι και κάποιοι παλιοί, γνωστοί και πετυχημένοι δημοσιογράφοι πρόκειται να στηρίξουν την κίνηση Αβούρη-Γερακάρη με τη συνεργασία τους...